Dela sidan:

Den perfekta Instagrambilden!

Företaget Curalate har analyserat mer än 8 miljoner Instagrambilder för att få reda på varför vissa bilder får mer uppmärksamhet än andra och varför en del bilder inte alls engagerar människor. Sån här data gillar jag!

  • Ljusa bilder genererar 24% fler likes än mörka bilder.
  • Foton med en stor mängd bakgrundsutrymme genererar 29% fler likes än bilder som inte har det.
  • Bilder med en dominerande färg genererar 17% fler likes än bilder med många färger.
  • Foton med låg färgmättnad genererar 18% fler likes än de med mer levande färger.
  • Bilder med mycket textur genererar 79% fler likes än dom utan.

Dessa insikter av data kan vara en bra start när du planerar ditt företags närvaro på Instagram. Ge dina följare något annat än vad du erbjuder på Facebook och Twitter. Kanske är Instagram den sociala platsen där du visar upp nya produkter eller kanske en ny meny som en liten smygpremiär. Använd Instagram för att visa upp allt du älskar med ditt företag! [caption id="attachment_583" align="aligncenter" width="520"] Bild: Curalate[/caption]