Dela sidan:

Sociala medier, fem år av utveckling

Vi lever i en digital värld och sociala plattformar har blivit en naturlig del av vår vardag. Det är lätt att missa hur drastiskt sociala medier har förändrats på så kort tid. Sociala medier har förändrat vårt sätt att kommunicera. Idag kan du interagera med personer världen över, människor som du annars aldrig hade kunnat möta i en diskussion.

En annan stor förändring är att ingen filtrerar din kommunikation. Förr i tiden fanns det inget sätt att nå ut till den breda skaran, utan att någon kontrollerade det du ville säga. Du kunde till exempel skriva ett brev till tidningen eller kan köpa reklamtid i teve, men det innebar att om någon inte gillade vad du hade att säga kunde du bli hindrad från att säga det. Numera kan du använda sociala medier för att få ut ditt budskap till tusentals eller miljontals människor, helt ocensurerat.

Verktyget för sociala medier, HootSuite har sammanställt färskt data och visualiserat siffrorna i en infografik. Nu när 2013 börjar lida mot sitt slut så kan den grafiken vara kul att titta på. Den visuella datan visar några av dom populäraste aktörernas utveckling sedan 2008. Bild: HootSuite