Dela sidan:

Undersökning: Twitter i marknadsföring

Är Twitter ett effektivt verktyg för varumärken? Vilka utmaningar har företag på Twitter?

Enligt en färsk undersökning genomförd av SMMU, anser 40 procent av de tillfrågade företagen att Twitter är ett effektivt verktyg för marknadsföring. Dessa varumärken står inför ett antal utmaningar, som att bygga en publik, skapa engagemang och ett starkt innehåll. Undersökningen visar att den största utmaningen är att mäta ROI.

Videotjänsten Vine används väldigt lite på plattformen, trots den ökade populariteten för videomarknadsföring. En annan sak som infografiken visar är att många företag inte använder Twitters betallösningar. Det är väldigt många varumärken som inte visste om att tjänsten finns att tillgå. Intressant!

Kolla in den här infografiken för att se alla resultat från undersökningen. [caption id="attachment_892" align="alignnone" width="520"] Bild: ssmu.com[/caption]