Dela sidan:

Så använder du video för att skapa engagemang

Jag har tidigare skrivit om Periscope och Meerkat, och nu senast har Facebook hakat på trenden att livestreama. Du vill ju inte vara sämre än dessa plattformar och du har säkerligen funderat länge på hur du ska nå dina anställa som inte engageras av dina interna nyhetsbrev eller av intranätet. Nu är det kanske dags att testa ett rörligt format!

Här är några förslag från Ragan.com på hur du kan använda video:

  1. Livestreama exempelvis era veckomöten, på så sätt kan anställda som inte sitter i byggnaden känna sig delaktiga och du bygger en viktig vi-känsla.
  2. Dela med dig av er företagshistoria. Alla företag har något intressant att berätta! Hur startades bolaget? Antal anställda? Vinster ni har vunnit? Ja, listan kan göras lång!
  3. Varumärkesstolthet. Berätta med rörligt bild varför du är stolt över bolaget, berätta om ert CSR-arbete, lyft anställda och framförallt lyft er tillsammans. Team is everything! (Japp, jag är skolad i Hyper Islands anda)

 

Här är en infografik som Alive och Qumu har gjort, den visar vilka fler användningsområden du kan använda video för intern kommunikation.

Infografik: Alive och Qumu

Infografik: Alive och Qumu