Dela sidan:

Sociala medier trender 2015

Hittade en bra infografik som samlar viktiga trender i sociala medier. MDG Advertising har samlat data som är intressant att ha kännedom om 2015!

1.En färsk undersökning visar att de tre sociala nätverk för att engagera kunderna är Facebook, Twitter och LinkedIn. Facebook haffar första plats, Twitter är tvåa och LinkedIn kommer på en stark tredjeplats.

2. Pinterest vinner mark hos män och herrmode-pins har ökat med 96 procent.

3. Facebooks VD Mark Zuckerberg har förutspått att den sociala plattformens nyhetsflöde mestadels kommer innehålla videos inom fem år. Redan idag ser hälften av Facebooks dagliga aktiva användare på minst en video varje dag.

4. Sociala medier fortsätter integreras med e-handeln, många sociala nätverk erbjuder köpknappar i sina mobilannonser.

5. Meddelandetjänster ökar i popularitet särskilt bland unga. De utgör nu sex av de 10 mest använda apparna globalt. Facebook är nummer ett, sedan kommer WhatsApp och sedan kommer Facebook Messenger på tredje plats.

MDGadvertising