Dela sidan:

Infografik: Sociala mediers inverkan

Dagarna flyger iväg, Facebook firade tidigare i år elva år och Instagram är nyss fyllda fem. Jag hittade en intressant grafik som visar hur stor inverkan sociala medier kan ha på ditt liv.

59 % de tillfrågade som jobbar med marknadsföring tillbringar minst sex timmar i veckan i den sociala sfären, det tycker jag låter väldigt lite. Själv tillbringar jag minst sex timmar varje dag på mina olika sociala plattformar.

56 % av rekryterare googlar sina kandidater innan de fattar anställningsbeslut. Ingen kommer att anställa någon som använder olämpligt innehåll och språk i sociala medier. Jag är precis likadan, det första jag gör är att googla en person som jag är nyfiken på. Jag blir alltid lika förvånad när jag finner trötta och oaktiva sociala konton, speciellt när personen säger sig vara digitalt kompetent.

Social-Media-International-Expo-Infographic