Dela sidan:

LinkedIn har dödat visitkorten

Det var längesen jag hade en bunt visitkort i väskan, redo att spridas. Nu finns var och varannan person på LinkedIn och alla är vi bara en googling bort. Därför är ditt personliga varumärke viktigare än någonsin!

Glöm inte bort att ditt personliga varumärke också är minst lika viktig för företaget som du jobbar åt. Alla anställda är representanter för sitt företag, och nästan alla finns på någon av de sociala plattformarna som existerar idag. Det innebär att alla är potentiella språkrör och såklart kan göra bra PR för arbetsgivaren.

Närvaro i sociala plattformar hjälper dig att ständigt vara i kontakt med din målgrupp, oavsett i vilket skede din karriär är i. Se till att dina olika profiler på nätet uppdateras, var konsekvent och trogen din ledarstil. När det är dags för dig att flytta upp en position kommer du även bli starkare konkurrensmässigt. En stark person, med starka sociala kanaler, är en person som lever och deltar i det digitala samhället.

Här kommer en infografik som kan hjälpa dig att optimera din närvaro på LinkedIn!

LinkedIn