Dela sidan:

Kommentera med en video på Facebook

Facebook ligger verkligen inte på latsidan. Alldeles nyligen presenterade Facebook en ny funktion, en teknisk nyhet som uppkom på ett av deras hackathon. Facebook ambition under hacktatonet var att skapa mer kreativa, engagerande och uppslukande samtal, och detta ledde till en ny lösning – nu kan du nämligen kommentera inlägg med en video!

En bild säger tusen ord men en film säger desto mer! Facebook har kommenterat funktionen och de menar att detta drag är en del av deras ansträngningar att ge människor fler verktyg att dela uttrycksfullt innehåll med sina vänner på plattformen.

Jag är helt säker på att vi inom en väldigt snart framtid även kommer se denna funktion implementeras på den mobila plattformen och med livevideos i kommentarsfälten. Vad betyder detta för oss som jobbar inom marknadsföring och kommunikation? Vi kommer få vässa våra budskap visuellt för kunden – realtidsmarknadsföring kommer ske mer frekvent. Jag tror även att detta kommer ha stor betydelse för krishantering. Ett drabbat företag kan snabbt kommunicera via filmer, och ge uppföljning, vilket ger företaget en ton som kan förstärkas visuellt, exempelvis med företagets talesperson eller ledning.

Att ge sin kommunikation ett mänskligt ansikte bäddar för engagemang, något som är guld värt idag.

johanna.lindskog-lindell@hyperisland.se