Dela sidan:

Livesänd tillsammans med en vän på Instagram

Instagram rullar ut inom en snar framtid en ny funktion som innebär mer interaktion mellan plattformens användare. Två Instagram-användare kommer kunna livesända video tillsammans. Det innebär att varumärken och influencers nu får ännu ett verktyg för att bygga relationer med sina följare.

När du sänder en livevideo och vill bjuda in en vän trycker du helt enkelt på ikonen nere i hörnet på skärmen. Bilden kommer då delas i två och visa er båda. Dina tittare kan fortfarande gillar och kommentera som vanligt. Du kan ta bort din gäst och lägga till någon annan när som helst. Efter sändningen kan du antingen skicka videon till dina ”Stories”, eller så raderas den.

Vad innebär det här för oss som jobbar med kommunikation? Du kan till exempel låta företagets vd samtala med en influenser som ni har valt att jobba med. Varför inte möta följare i form av en minipresskonferens? Varumärken kan se den här funktionen som ännu ett sätt att i realtid ansluta sig till sina följare.