Dela sidan:

#BoycottDonnaKaran

Ingen har väl missat Harvey Weinstein som figurerar i en undersökning gjord av New York Times? Grävet visar att Harvey under många år har utsatt kvinnor för sexuella trakasserier, avslöjanden som resulterat i att han fått sparken från sitt jobb. En som dock har försvarat filmmogulen är modeikonen Donna Karan. I en filmad intervju från söndags kväll säger hon det här:

“I also think how do we display ourselves? How do we present ourselves as women? What are we asking? Are we asking for it, you know, by presenting all the sensuality and all the sexuality? You know, and what are we throwing out to our children today, you know, about how to dance and, you know, how to perform and what to wear? How much should they show?”

Donna Karan har bett om ursäkt men försvarar sig samtidigt med att hennes kommentar är tagen ur ett sammanhang. Det låter märkligt då hon gör uttalandet om att kvinnor måste tänka på hur de representerar sig, i en video. Här kan ni se klippet

Människor har nu inlett en bojkott av Donna Karans kläder #BoycottDonnaKaran och kommentarer liknande denna figurerar just nu i den sociala sfären:
”Hey ladies, be careful if you’re wearing Donna Karan’s designs. You’re just asking for it”

Donna Karans varumärke har minst sagt hamnat i blåsväder efter uttalandet. Vart det leder återstår att se, hon är inte längre aktiv i bolaget som bär hennes namn, men har sedan dess startat livsstilsbolaget Urban Zen.