Dela sidan:

Facebook lanserar app för yngre barn

Facebook lanserade nyligen en app vid namn Messenger Kids. Det verkar som att idén är att börja integrera Facebook för yngre åldrar i ett led för att skapa livslånga användare. Lanseringen kan vara ett tecken på att Facebook växer upp. Plattformen som numera är 14 år gammal tillåter nu att barn som inte var födda vid Facebooks start, kan använda kommunikationstjänsten. Den sociala plattformen har säkerligen även Snapchat som är en stor konkurrent i siktet, en tjänst som lockar den yngre målgruppen.

Enligt Techcrunch har Facebook tänkt till om integritet och säkerhet. YouTube Kids fick nyligen kritik då populära sagofigurer visades tillsammans med olämpligt innehåll. Exempelvis kunde barn se videor med Elsa Gris som torterades..

Så hur funkar Messenger Kids?
Föräldrar måste hämta appen och skapa konto för sitt barn, och de behöver inte ange ett Facebook-konto eller ett telefonnummer. Barnen kan bara kommunicera med andra användare på Messenger eller Messenger Kids om deras föräldrar godkänner kontakten. Barnen kan inte heller hittas via en Facebook-sökning, vilket skyddar deras integritet. Så om ett barn vill kunna chatta med en av sina klasskamrater, måste deras förälder först bli vän med barnets förälder. Föräldrar kan inte se konversationerna, men om barnet rapporterar några problem eller missbruk kommer föräldrarna att bli underrättade.