Dela sidan:

Leif Mannerströms lutfisk-ilska

Vi måste lufta Leif Mannerströms omåttliga ilska mot matskribenten Lisa Förare Winbladh. I fredags diskuterade Leif och Lisa maten på julbordet i radioprogrammet P1 Morgon. När lutfisken började diskuteras säger Lisa att maträtten “är en förolämpning” Det får Leif att gå i taket som säger att Lisa inte ska kalla sig matskribent om hon har sådana tankar om den traditionella julrätten.

I en intervju med Expressen förklarar Lisa att fisken som oftast används för maträtten är långa, som är utrotningshotad i svenska vatten.

Leif är jättearg och säger i samma artikel att Lisa Förare Winbladh är “Helt inkompetent” och “Hon ska inte vara matjournalist utan hon kan göra något annat istället, men det kanske hon inte kan”.

Vad är det med Leif Mannerströms ilska, och varför tror han att det är okej att köra på som en ångvält och ifrågasätta en persons yrkeskompetens bara för att han inte tycker samma sak?

Kom igen Leif Mannerström, tona ner din härskarteknik och tänk på ditt varumärke. När stora delar av världen kämpar för en mer hållbar värld samt få ned utsläpp för att minska den globala uppvärmningen, kommer även ditt traditionella julbord få anpassa sig. Om inte, så kommer iallafall morgondagens kunder att kräva det.

johanna.lindskog@lindell.org