Dela sidan:

Kamprad – Sveriges största entreprenör

I helgen gick Ingvar Kamprad ur tiden. Mannen som satte Sverige på kartan globalt. Att bygga ett varumärke handlar om att visa upp vem du är och betona vad du vill bli ihågkommen för. Det har varit många reaktioner världen över på Kamprads bortgång, New York Times skriver till exempel att Kamprad var “One of the most successful entrepreneurs in Sweden’s history”.

Jag fick chansen att hälsa på Ingvar Kamprad för 10 år sedan och han var precis som jag trodde, en väldigt trevlig person. Hur han var privat vet jag väldigt lite om, men utåt sett var han högst medveten om vilken bild han förmedlade till folk. Han var den hårt arbetande smålänningen som kom från ingenstans. Hur rik han än blev, var det den sparsamma och snåla sidan han visade utåt. Uppskattningsvis var Kamprad värd över 600 miljarder kronor, men det märktes knappast.

Ingvar Kamprad var en superentreprenör som hade stenkoll på sina varumärken. Nu får han istället möblera himlen, och vi som är kvar får sakna och hedra hans otroliga sinne för affärer.