Dela sidan:

Har din byrå byråsjukan?

Förra veckan träffade jag en gammal kollega som likt mig själv jobbat olika vändor på byråsidan och kundsidan och som just nu befinner sig på kundsidan.

En intressant tanke hon delade med sig av, var att några byråer hon har träffat lider av byråssjukan. Det vill säga, “jag-jobbar-på-byrå-och-då-vet-jag-alltså-mer-än-min-kund”.

Min föredetta kollega har jobbat länge inom pr, i drygt tjugo år. Förra veckan satt hon i ett pitchmöte med en byrå som berättade för henne hur pr fungerar. Det trista är att det är en etablerad byrå som borde veta att man bör kolla upp sina potentiella nya kunder.

Om det är något som jag har har lärt mig genom åren så är det att aldrig ha låga förväntningar på kundens erfarenheter och kunskap. Det kan gå väldigt snabbt i vändorna, din kund kan mycket väl bli din chef eller kollega imorgon.

Det är viktigt att vårda sina relationer och tänka långsiktigt.