Dela sidan:

Fem saker som gör en bra PR-konsult

En bestående karriär inom PR kräver mer än en utbildning. Det är en hård konkurrens och oavsett vilken väg du tar för att nå dina mål i branschen, finns det några färdigheter som de som vill bygga en karriär och bli framgångsrika bör anamma.

Här är fem egenskaper som proffsiga pr-personer besitter:

1. De är bra lyssnare. Effektiva pr-proffs är observanta och lyssnar på verbal och annan subtil kommunikation innan de erbjuder sina  insikter eller rekommendationer.

2. De är analytiska och har förmågan att hjälpa kunder och chefer att ta svåra beslut och hur kunden eller organisationen ska kommunicerar beslutet. De är inte heller rädda för att säga vad de tycker. Det finns mängder med konsulter som drar sig för att ge rätt råd då det är obekvämt.

3. De förpackar komplexa tankar till förståelig kommunikation. Att kunna förenkla är en egenskap som är mycket eftertraktat.

4. De förstår styrkor och svagheter för analoga och digitala kanaler, och vet vad som är bäst för vald kommunikation. De vet också hur varumärket ska agera vid begynnande kris utan att tappa kontrollen och få panik.

5. De vet när varumärket ska kommunicera och när de ska vara tysta. Timing är lika viktigt som innehåll, meddelande och kanaler. Ibland är kommunikation inte lösningen. Agera strategiskt är minst lika viktigt. Att agera med eftertanke är guld värt.