Dela sidan:

Dålig kommunikation ignoreras internt

God kommunikation är väsentlig för företagets framgång. Oavsett om du är vd, chef eller helt enkelt i en position där du behöver kommunicera information till anställda, är det viktigt att göra det på ett engagerande sätt. Med fel kommunikationskanaler, felaktig tonalitet eller dålig timing kan innebära att din kommunikation ignoreras eller ännu värre. mottas på fel sätt.

Anställda ser bolagets ledare på presskonferenser, i streamade tal och i media. Men ibland verkar det dock som att det finns en tjock mur mellan ledaren och bolagets anställda.

Här är tre faktorer som kan påverka en chefs kommunikation negativt:

1. Innehåll som är torrt eller inte passar deras röst. De flesta är mer benägna att relatera till chefer som kommunicerar med en personlig och övertygande röst.

2. Kanalerna som hen använder är fel. Alla kommer inte att vara engagerade av ledarens senaste tal – men kanske kan de uppmärksamma en kort ljudfil eller video på Instagram eller via sms.

3. Negligerar mediabilden. Har bolaget många omskrivna skandaler i nyhetsflödet är förtroendet naggat i kanten. Pr-ansvariga på bolaget måste proaktivt arbeta med person-pr för att skydda sina ledares rykte.

Ursprunglig källa