Dela sidan:

Ny funktion, shoppa i Instagram Stories

Igår expanderade Instagram sin shoppingupplevelse från feeden till Instagram Stories. Instagram är inte bara en plats där folk får inspiration, det är numera också en shoppingplats. När du nu ser en sticker med en shoppingkasse-ikon kan du trycka på den för att få mer information om produkten, och klicka dig vidare till butiken där den säljs.

Sedan tidigare har människor runt om i världen kunnat handla från varumärken som Adidas och Louis Vuitton, något som nu alltså går att göra även i Stories.

En färsk undersökning visar att användarna på Instagram ofta tittar på Stories för att hålla sig ajour med de varumärken som de gillar – och de är många. Dagligen använder 300 miljoner människor stories.

Kanske en ny säljkanal för din kund eller varumärke när funktionen kommer till Sverige?