Dela sidan:

Vårda relationerna i Almedalen

Det är dags för Almedalen 2018 och med många chanser att nätverka. Ibland blir jag lite konfunderad när jag träffar pr-rådgivare som saknar nätverk, något som borde vara en grundsten i yrket. De personer som har ett brett kontaktnät som de har vårdat, är också en bättre förlängd arm för det varumärket de arbetar för.

Sociala nätverk betyder mycket. Du kanske tycker att mingla är överskattad men faktum är att de interaktionerna kan vara avgörande för din framgång. Studier visar att människor hellre gör affärer med en person som de gillar och litar på istället för någon som de ogillar. Helt logiskt.

De mest framgångsrika människorna brukar ha de bredaste och mest mångsidiga sociala nätverken. Ju mer tid och ansträngning du lägger på att vårda dina sociala nätverk, desto mer framgångsrik kommer du att sannolikt bli.

Här kommer ett bra tips för att starta en konversation om du tycker det är tradigt att konversera. Le och säg helt enkelt berätta om dig/ditt företag. Folk älskar att prata om sig själva – de blir glada, smickrade och kanske till och med förvånade över att du frågade. Det är ett bra sätt att starta en konversation. Till sist, men ack så viktigt, var trevlig. Behandla andra som du vill behandlad själv. Inte så svårt. Jag är ju en aning insnöad i mitt arbete med pr, men jag ryser när jag möter kantiga personer som inte förstår vikten av att vårda sitt personliga varumärke både analogt och digitalt.

 

johanna.lindskog@lindell.org