Dela sidan:

Är Elon Musk(ler) äkta?

Igår räddades de sista pojkarna i det thailändska fotbollslaget som suttit fast i en grotta. Räddningsteam och hela världen har engagerat sig för att rädda pojkarna.

Elon Musk, Teslas grundare involverade sig i räddningsaktionen och erbjöd sin hjälp för att få ut pojkarna i den vattenfyllda grottan, bland annat med en ubåt och tunnel. Men Elon Musk har fått kritik över att använda fotbollslagets kris som ett PR-stunt, och en del röster säger att han är respektlös genom att lägga sig i räddningsarbetet.

Det är inte första gången Musk engagerar sig i katastrofer. När en orkan till exempel drabbade Puerto Rico ordnade han med batterier till de behövande.

Vad säger ni om Musk engagemang? Är det genuint eller tar han chansen att plocka poäng? Jag ser hellre att de personer som kan erbjuda sin hjälp agerar snarare än att prata. Det kommer alltid finnas dysterkvistar som sitter och klagar likt gubbarna på teaterbalkongen i Mupparna.

(Uppdatering: Gubbarna i mupparna heter Statler och Waldorf)