Dela sidan:

Lider du av selfie-missbruk?

Är du en person som nu i semestertider prioriterar ditt ansikte över det vackra omgivande landskapet som omger dig i bilder?
Jag tycker liksom dig att bilder som porträtterar människor är mycket mer intressanta än bara miljöer, men när det är samma ansikte som hela tiden pryder bilden kan det bli väldigt tradigt och speciellt om selfien involverar ett “stoneface” eller ett “duckface”

En selfie är enligt min vän egentligen bara acceptabel om det inte finns någon som kan hjälpa dig att ta din bild när du står på Mount Everests topp med Oprah, men det är lite för snävt även för mig.

2014 myntades begreppet “selfitis” av organisationen American Psychiatric Association och beskrevs som en psykisk sjukdom. Vissa forskare menar på att deprimerade människor väljer oftare att publicera foton med sitt ansikten på för att de umgås i mindre sammanhang. Konstant publicering av selfies har visat sig vara kopplade till många symtom som är vanliga för psykiska störningar. Dessa inkluderar narcissism, låg självkänsla, ensamhet, självcentrerad och uppmärksamhetssökande beteende.