Dela sidan:

Släpp attityden!

Jag har skrivit om det här tidigare men tål att upprepas. Trevliga personer kommer längre. Det finns trevliga personer i branschen, men också de som fått för sig att dryghet är något som klär en pr-konsult. Men väldigt få vill jobba med en person som inte kan hantera sin omgivning på ett respektfullt sätt. Behandla helt enkelt folk så som de vill bli behandlade.

Troligen tror många att en hård yta är något som är likställt med hur kompetent och senior man är, men det är snarare tvärtom. Du kan få medhåll om du beter dig så, men ingen kommer vilja jobba med dig egentligen, och kommer ta första bästa tillfälle för att slippa dig. Vår bransch är väldigt liten. Den som jobbar på byrå idag kan vara på kundsidan imorgon, och tvärtom. Bränner du relationerna blir det svårt att få saker gjorda.

Det är ingen långsökt gissning att många gör en lägeskoll på nya kollegor, kunder eller en ny pr-rådgivare. Inför ett köpbeslut läser vi exempelvis recensioner om företagets tjänster och vi kollar vad marknaden säger om produkten. På samma sätt kan vi alla bli personligt recenserade, i många fall inofficiellt. Finns det sprickor i fasaden brukar de alltid framträda.

Så för din egen, och för din omgivnings skull. Släpp attityden och bli en god kollega istället. Alla tjänar på det, inte minst du.

johanna.lindskog@lindell.org