Dela sidan:

Agera med eftertanke

Förmodligen har det skrivna ordet aldrig varit lika kraftfullt som nu. De digitala plattformarna ger oss möjlighet att prata med miljoner människor världen över när vi känner för det. Tillsammans med streamingteknik delar talet samma makt som det skrivna ordet.

Vi är privilegierade och bor i ett land där i stort sett allt är tillåtet att säga inom lagens gränser, men ibland är det helt enkelt klokt att vara tyst. Teslas vd Elon Musk lärde sig det, och kanske kan hans läxa komma till nytta för andra – tänk två gånger innan du säger något. Timing är lika viktigt som innehåll och kanaler. Ibland är kommunikation inte lösningen, att agera strategiskt är minst lika viktigt. Och att agera med eftertanke är guld värt.

Teslas vd twittrade marknadspåverkande information, som därefter tvingade honom av posten som styrelseordförande för bolaget.

“Am considering taking Tesla private at $420. Funding secured” skrev Musk på sitt konto den 7 augusti, som har fler än tjugo miljoner följare. Uttalandet fick oanande konsekvenser för Musk, då det inte fanns något som backade upp planen med privatiseringen. Musk ångrade sin tweet, men för sent. Skadan var redan gjord.