Dela sidan:

Håll dig borta från nejsägare

Har du någonsin undrat över hur nejsägare kan bli så kraftfulla?

De personerna som alltid ser ett halvtomt glas, de som aldrig ser lösningar och bemöter nya idéer med negativitet och skepticism, de verkar alldeles för ofta få sin vilja igenom. Det är egentligen inte så konstigt. Ny, oprövade idéer gör många nervösa. Att luta sig mot en nejsägare skapar trygghet för stunden. Man slipper sticka ut hakan och ta de jobbiga besluten.

En sak som jag har lärt mig genom åren är att de som alltid säger nej också alltid har en komplicerad pr-plan, en plan som aldrig blir färdig eller är alldeles för luddig. Överdriven planering är också en form av motstånd.

Att faktiskt göra något är så mycket viktigare än den perfekta planen. Alla planer förändras, det vet alla. Planer är inte, och bör inte vara statiska dokument. Börja istället genast att justera dina planer allt eftersom förutsättningarna förändras. Då håller du dem uppdaterade. Så länge du vet vad du vill åstadkomma kommer du att flytta i rätt riktning.

Och nejsägarna då? Håll dig borta från dem. Om du bara omger dig med negativa personer kommer du också slutligen att bli en sådan. Håll dig istället nära människor som jagar sina  drömmar, övervinner sina rädslor och utvecklar sina talanger. Då kommer du att göra detsamma!