Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag02.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Johanna Lindskog Lindell

Jag heter Johanna Lindskog Lindell och är pr-rådgivaren som bygger och ger varumärken en tydlig och mänsklig röst. Mitt fokus ligger är PR, data och sociala medier, tre saker som gärna får blandas. Har bloggat på Resumé sedan 2013.


Publicerad 4 November 2019

4 anledningar till varför de bästa talangerna säger upp sig

Foto: Brooke Lark från Unsplash

Förra veckan träffade jag en företagsledare som berättade att de har svårt att hitta bra kommunikations-personer och att de har en historik med att ha svårt att behålla vassa talanger en längre tid. Här är fyra skäl till varför bolaget tappar stjärnorna. Oftast brukar det inte vara en orsak, utan en blandning.

Brist på erkännande
En av de främsta anledningarna till att anställda letar efter ny arbetsgivare är bristen av erkännande i sin nuvarande roll. Underskatta aldrig vikten av ett ”tack” eller ”bra jobbat”. Det kan vara avgörande.

Brist på tillväxt
Har positionen möjlighet till ta ett steg till i karriärstegen? Anställda som redan är högt upp i sin lönegrad, men saknar karriärsmöjligheter är mest troliga att lämna företaget. Chefen ska  se till att den anställde har möjligheter att förbättras och utvecklas.

Brister hos chefen
Att ”Anställda lämnar chefer, inte jobb” är sant. Människor jobbar för människor och inte företag. Om de inte får erkännande, utbildning eller utvecklingsmöjligheter är det vanligtvis på grund av en dåligt chef. Det är viktigt att ha en bra chef.

Pengar!
Alla har ekonomiska behov och det är viktigt att ersätta den anställde korrekt. När vi pratar om pengar och kompensation handlar det om två saker: Betalar du personen det den är värd för företaget och betalar du den anställde en marknadsmässig lön?

 

Ursprungliga texten hittar du här.

johanna.lindskog@lindell.org

Dela blogginlägget:

Mer från Johanna Lindskog Lindell

Till bloggen >

Kommunikativt ledarskap, viktigare än någonsin

Många av oss har arbetat på distans väldigt länge och det kan göra att vissa människor kan känna sig överflödiga och frånkopplade. Därför är kommunikativt ledarskap viktigare än någonsin. Dagens...

2 Juli 2020

Grundstenen i PR är relationer

Vissa människor verkar tro att det är glamoröst och lätt att jobba med pr, men det är snarare ett hårt arbete. Något som jag fått erfara genom åren är att...

30 Juni 2020

Yttrandefrihet är inte ansvarsfrihet

Igår sparkades Alexander Bard från TV4 efter det rasistiska utspelet han gjorde förra veckan. Tidigare menade kanalens presschef att Alexander Bard ger uttryck för sina egna privata åsikter på sina...

15 Juni 2020