Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Johanna Lindskog Lindell

Jag heter Johanna Lindskog Lindell och är pr-rådgivaren som bygger och ger varumärken en tydlig och mänsklig röst. Mitt fokus ligger är PR, data och sociala medier, tre saker som gärna får blandas. Har bloggat på Resumé sedan 2013.


Publicerad 4 november 2019

4 anledningar till varför de bästa talangerna säger upp sig

Foto: Brooke Lark från Unsplash

Förra veckan träffade jag en företagsledare som berättade att de har svårt att hitta bra kommunikations-personer och att de har en historik med att ha svårt att behålla vassa talanger en längre tid. Här är fyra skäl till varför bolaget tappar stjärnorna. Oftast brukar det inte vara en orsak, utan en blandning.

Brist på erkännande
En av de främsta anledningarna till att anställda letar efter ny arbetsgivare är bristen av erkännande i sin nuvarande roll. Underskatta aldrig vikten av ett ”tack” eller ”bra jobbat”. Det kan vara avgörande.

Brist på tillväxt
Har positionen möjlighet till ta ett steg till i karriärstegen? Anställda som redan är högt upp i sin lönegrad, men saknar karriärsmöjligheter är mest troliga att lämna företaget. Chefen ska  se till att den anställde har möjligheter att förbättras och utvecklas.

Brister hos chefen
Att ”Anställda lämnar chefer, inte jobb” är sant. Människor jobbar för människor och inte företag. Om de inte får erkännande, utbildning eller utvecklingsmöjligheter är det vanligtvis på grund av en dåligt chef. Det är viktigt att ha en bra chef.

Pengar!
Alla har ekonomiska behov och det är viktigt att ersätta den anställde korrekt. När vi pratar om pengar och kompensation handlar det om två saker: Betalar du personen det den är värd för företaget och betalar du den anställde en marknadsmässig lön?

 

Ursprungliga texten hittar du här.

johanna.lindskog@lindell.org

Dela blogginlägget:

Mer från Johanna Lindskog Lindell

Till bloggen >

Rebeller behövs!

När de flesta människor tänker på en ”rebell”, tänker de på en jobbig person – någon som inte gillar att följa instruktionerna och som orsakar obekvämligheter. Men kom ihåg rebeller som...

4 oktober 2021

Nej-sägarna

Nej-sägarna är de personerna som alltid ser ett halvtomt glas, de som aldrig ser lösningar och bemöter nya idéer med negativitet och skepticism. Märkligt nog verkar många lyssna mer till...

20 september 2021

Här kommer tre PR-råd

Foto av Vonecia Carswell på Unsplash PR handlar främst om relationer. Bränner man dem blir det svårt att få jobbet gjort. Efter några år på nacken i PR-branschen är det här...

7 september 2021