Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Johanna Lindskog Lindell

Jag heter Johanna Lindskog Lindell och är pr-rådgivaren som bygger och ger varumärken en tydlig och mänsklig röst. Mitt fokus ligger är PR, data och sociala medier, tre saker som gärna får blandas. Har bloggat på Resumé sedan 2013.


Publicerad 12 januari 2022

4 tecken på uselt ledarskap

När det blåser hårda vindar kring företag kan man se vem som visar sig vara ledare och vem som inte är det. Det är just nu viktigare än någonsin att visa på ett verkligt ledarskap så att organisationen kan navigera i denna besynnerliga tid. Det är viktigt att företag inser att bara för att någon har en ledande ställning så betyder det nödvändigtvis inte att personen alltid bör fortsätta vara ledare.

Här är några signaler på kasst ledarskap:

Kommunicerar dåligt.
Öppen och transparent kommunikation är en solid grund i ett företag. Ledare som föredrar att hålla information för sig själva istället för att regelbundet interagera med sina anställda är helt enkelt inte lämpade för rollen. I de sällsynta fall då de faktiskt kommunicerar är det vanligtvis i negativ ton. Ett företag som jag tidigare har mött som pr-rådgivare, klassificerade allt som hemligheter. Istället för att kommunicera öppet med sina anställda, höll man locket på, även i frågor som medarbetarna borde ta del av. Istället uppstod rykten och osäkerhet.

Tar inget ansvar.
Bra chefer tar ansvar för sina handlingar. De mindre lämpade cheferna är dock mer villiga att kasta andra under bussen för att avleda uppmärksamhet från de själva.

Är oroade över sin egen karriär.
De bästa cheferna fokuserar på andras behov. Därigenom får de ut den bästa prestationen av andra, vilket handlar om produktivt arbete. En ledare är bara lika bra som sitt teams önskan att bli ledd. Ett överflöd av egoism, stolthet och arrogans är inte positiva ledarskapsdrag.

Saknar empati.
En superb ledare fokuserar på andra människor. De bedömer andras behov och tar hänsyn till deras känslor och erfarenhet.

Dela blogginlägget:

Mer från Johanna Lindskog Lindell

Till bloggen >

Humble Brag!

En framgångsrik karriär byggs oftast upp av hårt arbete, där dina prestationer inte ska gå obemärkt förbi. Ditt hårda arbete bör tala sitt tydliga språk, men ibland måste man själv...

19 januari 2022

Generation Z och förtroende

En ny färsk undersökning från Edelman visar att generation z fokuserar på det kollektiva bästa snarare än personlig relevans, den personliga relevansen är betydligt lägre än än den äldre demografin...

17 januari 2022

Usch för nej-sägare!

Nej-sägarna är de personerna som alltid ser ett halvtomt glas, de som aldrig ser lösningar och bemöter nya idéer med negativitet och skepticism. Märkligt nog verkar många lyssna mer till...

10 januari 2022