Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag08.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Johanna Lindskog Lindell

Jag heter Johanna Lindskog Lindell och är pr-rådgivaren som bygger och ger varumärken en tydlig och mänsklig röst. Mitt fokus ligger är PR, data och sociala medier, tre saker som gärna får blandas. Har bloggat på Resumé sedan 2013.


Publicerad 2 Oktober 2018

Agera med eftertanke

Förmodligen har det skrivna ordet aldrig varit lika kraftfullt som nu. De digitala plattformarna ger oss möjlighet att prata med miljoner människor världen över när vi känner för det. Tillsammans med streamingteknik delar talet samma makt som det skrivna ordet.

Vi är privilegierade och bor i ett land där i stort sett allt är tillåtet att säga inom lagens gränser, men ibland är det helt enkelt klokt att vara tyst. Teslas vd Elon Musk lärde sig det, och kanske kan hans läxa komma till nytta för andra – tänk två gånger innan du säger något. Timing är lika viktigt som innehåll och kanaler. Ibland är kommunikation inte lösningen, att agera strategiskt är minst lika viktigt. Och att agera med eftertanke är guld värt.

Teslas vd twittrade marknadspåverkande information, som därefter tvingade honom av posten som styrelseordförande för bolaget.

“Am considering taking Tesla private at $420. Funding secured” skrev Musk på sitt konto den 7 augusti, som har fler än tjugo miljoner följare. Uttalandet fick oanande konsekvenser för Musk, då det inte fanns något som backade upp planen med privatiseringen. Musk ångrade sin tweet, men för sent. Skadan var redan gjord.

Dela blogginlägget:

Mer från Johanna Lindskog Lindell

Till bloggen >

Kommunikativt ledarskap, viktigare än någonsin

Många av oss har arbetat på distans väldigt länge och det kan göra att vissa människor kan känna sig överflödiga och frånkopplade. Därför är kommunikativt ledarskap viktigare än någonsin. Dagens...

2 Juli 2020

Grundstenen i PR är relationer

Vissa människor verkar tro att det är glamoröst och lätt att jobba med pr, men det är snarare ett hårt arbete. Något som jag fått erfara genom åren är att...

30 Juni 2020

Yttrandefrihet är inte ansvarsfrihet

Igår sparkades Alexander Bard från TV4 efter det rasistiska utspelet han gjorde förra veckan. Tidigare menade kanalens presschef att Alexander Bard ger uttryck för sina egna privata åsikter på sina...

15 Juni 2020