torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Johanna Lindskog Lindell

Jag heter Johanna Lindskog Lindell och är pr-rådgivaren som bygger och ger varumärken en tydlig och mänsklig röst. Mitt fokus ligger är PR, data och sociala medier, tre saker som gärna får blandas. Har bloggat på Resumé sedan 2013.


Publicerad 18 maj 2022

Att pitcha nyheter är som att dejta

Foto av Jess Bailey på Unsplash

Många av de personerna som jag träffar i mitt arbete undrar ofta hur jag jobbar med att pitcha nyheter till media. Jag ser ju mig själv som en säljare och älskar verkligen att sälja in nyheter. De flesta som jag pratat med försöker lägga in alldeles för mycket information i en pitch och det är enligt mig inte en framgångssaga.

Tänk dig själv på första dejten. Att bestämma sig tillbringa och planera hela sitt liv med hen kanske inte är det som de flesta tänker på det första mötet. Den första dejten handlar bara om att ta reda på om du överhuvudtaget vill gå på en andra dejt.

Jag är inte en dejtingexpert men pitcha är något som jag älskar att göra! Här kommer enkla råd för att säkra en berättelse eller förvandla den första dejten till många fler.

1. Gör din forskning. Visste du att 43 procent av människorna googlade sin dejt innan första träffen? Du bör alltid göra detta innan du pitchar en reporter så att du kan ta reda på vad han eller hon skriver om och hur du kan väcka intresse.

2. Lyssna. Ta reda på vad den du vill skapa kontakt med är intresserad av. I detta sammanhang betyder det att du måste förstå publikationen du vill synas i, bryr sig om.

3. Kommunicera lägligt. En bra story går alltid att pitcha närsomhelst, men en tunnare variant blir svårare om det sker vid en oläglig tidpunkt. De kommer att svara med tystnad eller med  ett nej.

4. Framförallt håll din pitch kort och lyft fram det mest intressanta. Jag är nog inte ensam om att ogilla långa tradiga mail med alldeles för mycket onödiga utfyllnadsord. Som en lång trist date..

johanna.l.lindell@gmail.com

 

Ursprunglig källa: PR Daily

Dela blogginlägget:

Mer från Johanna Lindskog Lindell

Till bloggen >

Framgångar

Foto Miguel Bruna på Unsplash Jag har en framgångsrik vän som inte alls trivdes på sitt förra jobb, då chefen hela tiden förminskade personens insatser. För att jobbet skulle flyta på...

3 oktober 2022

Fyra regler i PR-världen

Foto av Daniel Fazio på Unsplash Vad gör en bra pr-rådgivare? En uppfattning många utanför branschen kan ha är att de som arbetar med pr är någon form av lömska sanningsförvrängare...

21 juni 2022

Rebeller behövs i bolag

När de flesta människor tänker på en ”rebell”, tänker de på en jobbig person – någon som inte gillar att följa instruktionerna och som orsakar obekvämligheter. Men kom ihåg rebeller som...

16 maj 2022