fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Johanna Lindskog Lindell

Jag heter Johanna Lindskog Lindell och är pr-rådgivaren som bygger och ger varumärken en tydlig och mänsklig röst. Mitt fokus ligger är PR, data och sociala medier, tre saker som gärna får blandas. Har bloggat på Resumé sedan 2013.


Publicerad 13 maj 2020

Corona-lexikon

Vi befinner oss alla i denna märkliga tid. Hemmakontoret har blivit det normala och många företag har tvingats till en digital omställning. Nu när du är på plats i det digitala, så finns det även några nya ord som uppkommit i den här eran. Här är Corona-lexikonet! Voilá!

Quarantini: Alkoholhaltig dryck som tillverkas när människor befinner sig i karantän.

Quarantunes: Spellistor skapade för att hantera denna period. Musikens dokumenterade förmåga att lugna människor passar utmärkt med människans grundläggande instinkt för delning.

Quaranteens: Ungdomar som är avskurna från vänner, har hemmaundervisning och är berövade på studenten och har nu oceaner av familjetid. De söker sin tillflykt online – #Quaranteens visas i mer än 15 000 inlägg på Instagram.

Coronials: Kommer COVID-19 att skapa en baby boom? Två Berkeley-professorer säger ja, och varnar för att förlossningsrum måste anpassa sig till en kraftig ökning i december 2020. De förutspår också att Coronials kommer att ha den högsta andelen hemskolor i modern historia på grund av sina föräldrars ihållande rädsla för brist på fysisk distansering.

Infodemi: En epidemi av felinformation som sprids snabbt via sociala medier. ”Vi kämpar inte bara mot en epidemi; vi kämpar mot en infodemi, ”sa WHOs generaldirektör Tedros Adhanom Ghebreyesus i mars.

Covidiot: Människor som anses idiotiska och ett hot mot folkhälsan. Corona-shamingen har handlat om de som hamstrade toapapper och pasta. Kändisar och grannar blir uthängda. Psykologer säger att den offentlig uthängningen, är ett sätt för människor att dämpa sin egna rädsla och ett sätt att känna att de vidtar åtgärder.

 

Ursprungliga artikeln hittar du här.

Dela blogginlägget:

Mer från Johanna Lindskog Lindell

Till bloggen >

Framgångar

Foto Miguel Bruna på Unsplash Jag har en framgångsrik vän som inte alls trivdes på sitt förra jobb, då chefen hela tiden förminskade personens insatser. För att jobbet skulle flyta på...

3 oktober 2022

Fyra regler i PR-världen

Foto av Daniel Fazio på Unsplash Vad gör en bra pr-rådgivare? En uppfattning många utanför branschen kan ha är att de som arbetar med pr är någon form av lömska sanningsförvrängare...

21 juni 2022

Att pitcha nyheter är som att dejta

Foto av Jess Bailey på Unsplash Många av de personerna som jag träffar i mitt arbete undrar ofta hur jag jobbar med att pitcha nyheter till media. Jag ser ju mig...

18 maj 2022