Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag02.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Johanna Lindskog Lindell

Jag heter Johanna Lindskog Lindell och är pr-rådgivaren som bygger och ger varumärken en tydlig och mänsklig röst. Mitt fokus ligger är PR, data och sociala medier, tre saker som gärna får blandas. Har bloggat på Resumé sedan 2013.


Publicerad 19 November 2019

Företag behöver rebeller

Foto Miguel Bruna på Unsplash

Jag fullkomligen älskar rebeller på arbetsplatser! När de flesta människor tänker på en rebell, tänker de kanske på en ganska jobbig person, någon som inte gillar att följa instruktionerna och som orsakar obekvämligheter.

Jag tänker att de är just den friska fläkten som så många bolag behöver, en person som helt enkelt inte anpassar sig. De behövs då de skapar friktionen som krävs för att testa nya idéer och alternativa sätt som leder till bättre lösningar. Företag och organisationer måste hela tiden hitta nya innovativa sätt att vara relevanta i en ständigt föränderlig värld.

Människor som utmanar är inte upproriska bara för sakens skull. De gör det av en stark önskan att agera på ett sätt som stämmer överens med deras prioriteringar och värderingar. De kanske inte är överförtjusta i regler men älskar desto mer kunskap.

En vacker aspekt med att vara människa är att vi alla faktist har kraften att ändra saker som vi inte håller med om.

Steve Jobs frågade sig själv i spegeln varje morgon ”If today were the last day of my life, would I want to do what I am about to do today?” Var hans svar “Nej” för många gånger i rad, visste han att det var dags att agera.

Våga vara rebell idag och imorgon och ha alltid empati och medkänsla för dina medmänniskor. Det är viktigt.

 

Här hittar du den ursprungliga texten.

Dela blogginlägget:

Mer från Johanna Lindskog Lindell

Till bloggen >

Kommunikativt ledarskap, viktigare än någonsin

Många av oss har arbetat på distans väldigt länge och det kan göra att vissa människor kan känna sig överflödiga och frånkopplade. Därför är kommunikativt ledarskap viktigare än någonsin. Dagens...

2 Juli 2020

Grundstenen i PR är relationer

Vissa människor verkar tro att det är glamoröst och lätt att jobba med pr, men det är snarare ett hårt arbete. Något som jag fått erfara genom åren är att...

30 Juni 2020

Yttrandefrihet är inte ansvarsfrihet

Igår sparkades Alexander Bard från TV4 efter det rasistiska utspelet han gjorde förra veckan. Tidigare menade kanalens presschef att Alexander Bard ger uttryck för sina egna privata åsikter på sina...

15 Juni 2020