Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag20.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Johanna Lindskog Lindell

Jag heter Johanna Lindskog Lindell och är pr-rådgivaren som bygger och ger varumärken en tydlig och mänsklig röst. Mitt fokus ligger är PR, data och sociala medier, tre saker som gärna får blandas. Har bloggat på Resumé sedan 2013.


Publicerad 26 Mars 2018

Giftiga chefer smittar av sig

Du som har erfarenhet av en dålig chef vet vad det kan innebära för din stressnivå och hur du trivs på ditt arbete. Men det kan också öka risken för depression enligt en rapport från Manchester University.

Studien visade att din relation med din chef kan förändra din personlighet. Människor som arbetar för chefer med psykopatiska och narcissistiska drag känner sig mer deprimerade på grund av deras chefers beteende. Studien visade även att dessa människor också är mer benägna att delta i oönskade beteenden på jobbet, och cheferna kan göra dem till medmobbare samt förstöra deras rykte.

En chef med narcissistiska och sociopatiska tendenser är en person som visar en stark önskan om makt och saknar empati för andra. som att utnyttja anställda, ta kredit för andras arbete, är extremt kritiska och mobbar medarbetare. Dessa chefer är mest fokuserade på att komma till toppen, och de är inte heller oroade över vem de trampar på för att komma dit.

Jag har genom åren hört mängder med historier om pr-branschens chefer. Det finns många bra, men det finns även de som är mindre bra. En vän blev mobbad på sin arbetsplats när han hade sagt upp sig, vilket var förväntat då det hänt de tidigare anställda som gjort samma sak. Det började med att personen inte längre var inbjuden till interna möten med kollegorna. Kundmöten bokades in och hans närvaro inte var längre önskvärd. Gliringar från chefen om att han inte hade gjort ett bra jobb inför kollegorna, samt offentliga utskällningar inför kunder. Det här är en hemsk historia, men inte unik. Som ni vet, branschen är liten. De som tidigare var anställda hos hemska personer kan en dag bli chefens chef, eller sitta på kundsidan och välja att inte köpa pr-byråns tjänster.

Det finns rötägg som inte borde få sitta på ledande positioner. Dåliga chefer får helt enkelt olyckliga och missnöjda medarbetare som försöker hålla sin rygg fri. Det är en giftig arbetsplats. Välj din chef med omsorg. Det är av betydelse för både din karriär och välbefinnande.

Dela blogginlägget:

Mer från Johanna Lindskog Lindell

Till bloggen >

8 giftiga chefer som får anställda att säga upp sig

Foto av jeehoots.com på Unsplash Att välja sin chef är viktig, för en dålig chef kommer inte bara äventyra din karriär, de kommer också att påverka ditt personliga liv negativt. Business...

11 Februari 2020

Satsa på Person-PR!

Person-PR, varför är det så få byråer i Sverige som har det i sitt erbjudande idag mot kunder? Det är och kommer vara superviktigt framöver. Om jag hade varit byrå-vd,...

6 Februari 2020

Nu förbjuder The Guardian fossilannonser

The Guardian gjorde ett modigt ställningstagande i onsdags. De ska inte längre acceptera annonspengar från olje- och gasföretag och beslutet trädde i kraft omedelbart. Tidningens motiverade sitt ställningstagande med uttalandet:...

4 Februari 2020