Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Johanna Lindskog Lindell

Jag heter Johanna Lindskog Lindell och är pr-rådgivaren som bygger och ger varumärken en tydlig och mänsklig röst. Mitt fokus ligger är PR, data och sociala medier, tre saker som gärna får blandas. Har bloggat på Resumé sedan 2013.


Publicerad 31 mars 2020

Google avbryter sina första april-skämt

Ett klokt beslut av Google som nu pausar de planerade pranksen. Detta av respekt för de som kämpar mot COVID-19-pandemin, då bolagets högsta mål enligt dem själva just nu är att vara till hjälp för människor.

Just nu är det viktigare än någonsin att bekämpa spridning av falska nyheter och desinformation, något som också är varje kommunikatörs ansvar. Kommunikationsproffs bör ha en vaksam inställning till falska nyheter och andra former av desinformation. Redan nu påverkas bolag av av falska nyheter och fler bör ha system eller verktyg på plats för att upptäcka eller svara på dessa.

På Twitter tar sanningen sex gånger längre tid att uppfattas jämfört med falska nyheter. Lögnerna har också 70 procent större chans att bli retweetade än fakta, även om kontot inte verifierat. Människor som retweetar falsk information gör det ofta för att de anser de nyheterna vara mer “färska” än de sanna nyheterna. Eftersom människor är mer benägna att sprida falska nyheter håller de i sig längre och får därmed bredare spridning.

Med coronavirus-pandemin står världen inför en kris som inte har skådats tidigare under vår livstid. Aprilskämt från företag kan säkert vissa människor uppskatta men jag tror flera med mig kommer se det som en klar signal om att bolaget är totalt tondövt – speciellt nu när mycket osäkerhet hänger i luften.

Håll i hatten och lägg skämten på paushyllan.

Dela blogginlägget:

Mer från Johanna Lindskog Lindell

Till bloggen >

Rebeller behövs!

När de flesta människor tänker på en ”rebell”, tänker de på en jobbig person – någon som inte gillar att följa instruktionerna och som orsakar obekvämligheter. Men kom ihåg rebeller som...

4 oktober 2021

Nej-sägarna

Nej-sägarna är de personerna som alltid ser ett halvtomt glas, de som aldrig ser lösningar och bemöter nya idéer med negativitet och skepticism. Märkligt nog verkar många lyssna mer till...

20 september 2021

Här kommer tre PR-råd

Foto av Vonecia Carswell på Unsplash PR handlar främst om relationer. Bränner man dem blir det svårt att få jobbet gjort. Efter några år på nacken i PR-branschen är det här...

7 september 2021