Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag11.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Johanna Lindskog Lindell

Jag heter Johanna Lindskog Lindell och är pr-rådgivaren som bygger och ger varumärken en tydlig och mänsklig röst. Mitt fokus ligger är PR, data och sociala medier, tre saker som gärna får blandas. Har bloggat på Resumé sedan 2013.


Publicerad 27 Maj 2020

Hantera kommunikation med eftertanke

Påminnelse till alla varumärken: Var extra försiktig när du annonserar mitt i pandemin. Här är två avskräckande exempel:

Pepsi möttes av digitalt hån på nätet efter att ha sponsrat en annonsyta för en COVID-19 testplats vid ett Wallmart-varuhus. Men varumärket blev alldeles för starkt förknippat med viruset och annonsen togs mycket snabbt ner förra veckan.

Samtidigt lanserade PETA en ny kampanj med budskapet ”Tofu never caused a pandemic. Try it today!” Annonsen blev snabbt kritiserad för att vara okänslig och för att slå mynt av den globala kris vi alla är i. Saken gjordes inte bättre av att annonstavlan var uppsatt på flera platser nära sjukhus, där människor kämpar för sina liv.

På Petas blogg kan man läsa att de startade kampanjen för att påminna människor om att köttindustrin föder upp sjukdomar och att alla kan hjälpa till att förhindra nästa virusutbrott genom att leva vegansk. Deras idé kanske kändes bra, men det är inte bara det kreativa som avgör en kampanjs framgång – timingen är minst lika viktig.

 

 

 

 

 

Dela blogginlägget:

Mer från Johanna Lindskog Lindell

Till bloggen >

Kommunikativt ledarskap, viktigare än någonsin

Många av oss har arbetat på distans väldigt länge och det kan göra att vissa människor kan känna sig överflödiga och frånkopplade. Därför är kommunikativt ledarskap viktigare än någonsin. Dagens...

2 Juli 2020

Grundstenen i PR är relationer

Vissa människor verkar tro att det är glamoröst och lätt att jobba med pr, men det är snarare ett hårt arbete. Något som jag fått erfara genom åren är att...

30 Juni 2020

Yttrandefrihet är inte ansvarsfrihet

Igår sparkades Alexander Bard från TV4 efter det rasistiska utspelet han gjorde förra veckan. Tidigare menade kanalens presschef att Alexander Bard ger uttryck för sina egna privata åsikter på sina...

15 Juni 2020