Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag02.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Johanna Lindskog Lindell

Jag heter Johanna Lindskog Lindell och är pr-rådgivaren som bygger och ger varumärken en tydlig och mänsklig röst. Mitt fokus ligger är PR, data och sociala medier, tre saker som gärna får blandas. Har bloggat på Resumé sedan 2013.


Publicerad 9 Oktober 2018

Infografik: Instagram 2018

Instagram har sedan starten 2010 vuxit, med över 500 miljoner dagliga aktiva användare och över en miljard aktiva användare varje månad.

Facebooks grundare Mark Zuckerberg, köpte den sociala plattformen för 1 miljard dollar, 18 månader efter första lanseringen. Plattformen har sedan dess vuxit sedan förvärvet.

Att etablera en närvaro på Instagram kan vara fördelaktigt för ditt bolag. Under det senaste året har Instagram lagt till ett antal verktyg specifikt för företag, exempelvis analys och shopping direkt i appen.

Siffror för Instagram:

  • Instagram har mer än 1 miljard aktiva användare per månad.
  • Den typiska användaren spenderar i genomsnitt 55 minuter per dag på Instagram.
  • Användarnas engagemang är 58 gånger större på Instagram jämfört med Facebook och engagemanget per följare är 120 gånger större jämfört med Twitter.
  • Instagram har för närvarande över 25 miljoner aktiva företagsprofiler.
  • 72 procent av Instagramanvändarna har köpt en produkt som de såg annonserades på appen.

Här är en Infografik från Make a Video Hub som visar mer data om Instagram:

 

Här hittar du den ursprungliga texten.

 

Dela blogginlägget:

Mer från Johanna Lindskog Lindell

Till bloggen >

Kommunikativt ledarskap, viktigare än någonsin

Många av oss har arbetat på distans väldigt länge och det kan göra att vissa människor kan känna sig överflödiga och frånkopplade. Därför är kommunikativt ledarskap viktigare än någonsin. Dagens...

2 Juli 2020

Grundstenen i PR är relationer

Vissa människor verkar tro att det är glamoröst och lätt att jobba med pr, men det är snarare ett hårt arbete. Något som jag fått erfara genom åren är att...

30 Juni 2020

Yttrandefrihet är inte ansvarsfrihet

Igår sparkades Alexander Bard från TV4 efter det rasistiska utspelet han gjorde förra veckan. Tidigare menade kanalens presschef att Alexander Bard ger uttryck för sina egna privata åsikter på sina...

15 Juni 2020