Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökJohanna Lindskog Lindell

Jag heter Johanna Lindskog Lindell och är pr-rådgivaren som bygger och ger varumärken en tydlig och mänsklig röst. Mitt fokus ligger är PR, data och sociala medier, tre saker som gärna får blandas. Har bloggat på Resumé sedan 2013.


Publicerad 24 Juni 2013

Instagram skapar nya möjligheter!

Ingen har väl missat att Instagram har integrerat en videottjänst i sin app i det här laget? Video är ett starkt socialt verktyg och Facebook kommer nu kunna hålla kvar den yngsta publiken genom att erbjuda video på Instagram.

Vine, Twitters videotjänst är det många som överger nu, det hade varit smartare om Twitter hade integrerat sin videotjänst i samma plattform som tweetsen. Segmenteringen med två appar har gjort det krånligt och förvirrande för användarna, och även om Vine har gått bra så har det inte direkt expoloderat.

En annan smart sak, enligt mig är dom 15 sekunderna som Instagrams videor består av. Är det en tillfällighet att formatet är precis lika kort/långt som en klassisk reklamfilm? När kommer kommer Instagrams första videoannons? Redan nu har företag testat på egen hand, men det har inte varit officiella annonser. Dessa 15 sekunder öppnar upp stora möjligheter inom marknadsföring. Vines fjuttiga 6 sekunder känns på tok för kort för mig.

Så vad kan vi göra med Instagram i marknasföringen? Video är definitivt något som du borde testa att integrera i din sociala medie strategi. Över 100 miljoner människor världen över använder Instagram, jämför det med till exempel det populära teveprogrammet Let´s Dance tittarsiffor, finalen sågs av 1,8 miljoner människor. Instagram innebär en stor möjligheter för marknadsförare och PR-konsulter.

Något som jag tycker är viktigt att inte glömma när det kommer till sociala medier är att detta är ingen tävling, du behöver inte vara först med att göra det senaste, men du måste vara bäst i det du gör på dina valda plattformar!

Kvalitet går före kvantitet. Alltid.

Dela blogginlägget:

Mer från Johanna Lindskog Lindell

Till bloggen >

Noll kronor i marknadsföringsbudgeten? Gör som Tesla

Det sägs att Teslas marknadsföringsbudget är noll kronor.. Desto mer muskler lägger bolaget på vasst pr-arbete. Hur lyckas de med att höras och synas när andra bolag har det lite motigare? Teslas...

3 December 2019

Netflix förbättrar synen på kungahuset

Foto: Debbie Fan på Unsplash Svallvågorna efter mardrömsintervjun med prins Andrew vägrar att avta och den brittiska kungafamiljen är i akut behov av positiv pr. Kanske kan den omåttligt populära Netflix-serien...

28 November 2019

Kodning vägen in i framtiden

Foto: Hack Capital på Unsplash Sigma IT publicerade för en tid sedan sin ”Tomorrow Report” – en studie som tar tempen bland svenskarna om digitalisering. Ett ämne som fångade mitt intresse var...

25 November 2019