Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag22.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Johanna Lindskog Lindell

Jag heter Johanna Lindskog Lindell och är pr-rådgivaren som bygger och ger varumärken en tydlig och mänsklig röst. Mitt fokus ligger är PR, data och sociala medier, tre saker som gärna får blandas. Har bloggat på Resumé sedan 2013.


Publicerad 29 Maj 2018

Irriterande typer på jobbet

Här är några beteenden hos kollegor som kanske kan ruinera deras karriär. Åtminstone är det väldigt irriterande och gör personerna impopulära på arbetsplatser. Men hey, alla kan ändra sig!

Ugglan:
Kollegan repeterar det som sagts av dig i ett möte, men får det att låta som ny information. Irriterande!

Tjuven:
Tar credd för någons annans arbete. Det är absolut inte OK att använda någon annans hårda arbete för egen vinning. Det är inte heller helt ovanligt att just tjuven tar hjälp från andra kollegor för att slutföra sitt eget pågående arbete.

Eftersläntraren:
Personen kommer sent till möten, skickar rapporter sent, svara på mail med fördröjning. Detta kommunicerar två saker om den personen och det är:

  1. Hen anser att sin tid är mer värdefull än andras.
  2. Hen kan inte hantera sitt arbetsansvar.

Den otrevlige:
Du har säkert någon gång skickat ett trevligt mail med ett par enkla frågor och får tillbaka ett svar utan svar, och det är ett återkommande mönster. Kanske har du pratat du med en person på ett event som nickat stumt när du pratat för att sedan vända på klacken mitt i din mening. Otrevliga typer utför subtila handlingar, men det är dessa som kommer förstöra deras rykte. Otrevlighet på arbetsplatser hemsöker alltid förövaren.

Nejsägaren:
Finns det något som är mer frustrerande än att behöva hantera en nejsägare?
Allt är omöjligt och hen älskar att skjuta ner alla förslag. Den här personen tror förmodligen att han eller hon gör sin organisation en stor tjänst genom att stoppa alla projekt eller idéer genom att sätta sig på tvären.

Dela blogginlägget:

Mer från Johanna Lindskog Lindell

Till bloggen >

8 giftiga chefer som får anställda att säga upp sig

Foto av jeehoots.com på Unsplash Att välja sin chef är viktig, för en dålig chef kommer inte bara äventyra din karriär, de kommer också att påverka ditt personliga liv negativt. Business...

11 Februari 2020

Satsa på Person-PR!

Person-PR, varför är det så få byråer i Sverige som har det i sitt erbjudande idag mot kunder? Det är och kommer vara superviktigt framöver. Om jag hade varit byrå-vd,...

6 Februari 2020

Nu förbjuder The Guardian fossilannonser

The Guardian gjorde ett modigt ställningstagande i onsdags. De ska inte längre acceptera annonspengar från olje- och gasföretag och beslutet trädde i kraft omedelbart. Tidningens motiverade sitt ställningstagande med uttalandet:...

4 Februari 2020