Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Johanna Lindskog Lindell

Jag heter Johanna Lindskog Lindell och är pr-rådgivaren som bygger och ger varumärken en tydlig och mänsklig röst. Mitt fokus ligger är PR, data och sociala medier, tre saker som gärna får blandas. Har bloggat på Resumé sedan 2013.


Publicerad 25 november 2019

Kodning vägen in i framtiden

Foto: Hack Capital på Unsplash

Sigma IT publicerade för en tid sedan sin ”Tomorrow Report” – en studie som tar tempen bland svenskarna om digitalisering.

Ett ämne som fångade mitt intresse var det om barn och programmering, något som är otroligt viktigt att barn lär sig. 6 av 10 föräldrar vill att programmering ska bli ett eget ämne i skolan, det är bra! Mer oroande är att en tredjedel av de tillfrågande lärarna i rapporten inte ser någon nytta av programmering i skolan – skrämmande och dystert.

Alla måste få chansen att förstå den digitala värld de växer upp i, inte bara de barn som har föräldrar som har kunskapen eller engagemanget. Skolan spelar en viktig roll här.

Om barn inte får förståelse för programmering, riskerar de att växa upp som digitala analfabeter. De som däremot fått möjlighet att lära sig digitaliseringens förutsättningar kommer därmed också vara de som kommer att tjäna de stora pengarna.

I en värld där vår vardag kretsar kring användning av teknik, blir allt fler människor intresserade av att lära sig vad som händer bakom skärmarna i sina apparater. Vi lever i en värld som formas av fysik, kemi, biologi och historia – men nu också av digitalisering.

Apple utökade nyss sitt initiativ ”Every Can Code” med lektioner till de riktigt små, nämligen treåringarna. Mellan 1-15 december kommer Apple Stores över hela världen att erbjuda gratis kodningssessioner för att fira Computer Science Education Week.

Alla kommer inte bli, eller vilja bli, nästa Zuckerberg, men förståelse för programmering är viktigt i en digital värld. Det är viktigt att börja föra in den kunskapen i ung ålder, speciellt hos tjejer – så vi inte skapar en skev framtid där männen är skaparna och kvinnorna användare.

johanna.lindskog@lindell.org

Dela blogginlägget:

Mer från Johanna Lindskog Lindell

Till bloggen >

Rebeller behövs!

När de flesta människor tänker på en ”rebell”, tänker de på en jobbig person – någon som inte gillar att följa instruktionerna och som orsakar obekvämligheter. Men kom ihåg rebeller som...

4 oktober 2021

Nej-sägarna

Nej-sägarna är de personerna som alltid ser ett halvtomt glas, de som aldrig ser lösningar och bemöter nya idéer med negativitet och skepticism. Märkligt nog verkar många lyssna mer till...

20 september 2021

Här kommer tre PR-råd

Foto av Vonecia Carswell på Unsplash PR handlar främst om relationer. Bränner man dem blir det svårt att få jobbet gjort. Efter några år på nacken i PR-branschen är det här...

7 september 2021