Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag02.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Johanna Lindskog Lindell

Jag heter Johanna Lindskog Lindell och är pr-rådgivaren som bygger och ger varumärken en tydlig och mänsklig röst. Mitt fokus ligger är PR, data och sociala medier, tre saker som gärna får blandas. Har bloggat på Resumé sedan 2013.


Publicerad 21 Januari 2019

Kriget om skärmarna

Streamingjätten Netflix skriver i deras kvartalsrapport att deras största konkurrent inte är företaget HBO som många kan tro – utan företaget Epic som skapat det omåttligt populära spelet Fortnite.

Netflix som storsatsar på få tillgång till människor uppmärksamhet vid skärmarna, tävlar hårt mot Fortnite som finns tillgänglig på nästan alla plattformar, konsoler, datorer och smartphones, och har snabbt fått miljontals spelare världen över då spelet är helt gratis.

Epic uppdaterar också löpande spelet med nya så kallade “skins” och uppdateringar av spelkartan för att hela tiden hålla sina över 200 miljoner spelare nöjda.

Det här är verkligen intressant! Branschernas gränsdragningar suddas ut, och gamla konkurrenter byts ut mot nya oväntade aktörer från en helt annan bransch. Disruptiv innovation är en kraft som ändrar spelreglerna för företag och dess anställda, då behov av annan typ av kompetens kommer uppstå. Ingen kan idag sluta innovera och konkurrens kan plötsligt uppstå från vilket håll som helst. Det gamla ordspråket “Don’t fix what’s not broken” har aldrig varit så utdaterat som nu. Den som slutar uppfinna kommer bli omkörd snabbt. Netflix själva gjorde det mot amerikanska filmkedjan Blockbuster som under sin storhetstid 2004 hade 9 000 videobutiker. Idag finns det kvar en.

Vi lever i en spännande tid och extra spännande blir det för oss som jobbar med kommunikation och PR!

johanna.lindskog@lindell.org

Dela blogginlägget:

Mer från Johanna Lindskog Lindell

Till bloggen >

Kommunikativt ledarskap, viktigare än någonsin

Många av oss har arbetat på distans väldigt länge och det kan göra att vissa människor kan känna sig överflödiga och frånkopplade. Därför är kommunikativt ledarskap viktigare än någonsin. Dagens...

2 Juli 2020

Grundstenen i PR är relationer

Vissa människor verkar tro att det är glamoröst och lätt att jobba med pr, men det är snarare ett hårt arbete. Något som jag fått erfara genom åren är att...

30 Juni 2020

Yttrandefrihet är inte ansvarsfrihet

Igår sparkades Alexander Bard från TV4 efter det rasistiska utspelet han gjorde förra veckan. Tidigare menade kanalens presschef att Alexander Bard ger uttryck för sina egna privata åsikter på sina...

15 Juni 2020