Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökJohanna Lindskog Lindell

Jag heter Johanna Lindskog Lindell och är pr-rådgivaren som bygger och ger varumärken en tydlig och mänsklig röst. Mitt fokus ligger är PR, data och sociala medier, tre saker som gärna får blandas. Har bloggat på Resumé sedan 2013.


Publicerad 18 Oktober 2013

Lär dig att programmera

[youtubeplay id=”nKIu9yen5nc#t” size=”large”]

 

Kommer du ihåg när du lärde dig att läsa? Jag minns att jag med förundran såg dessa tidigare meningslösa symboler bli förståeliga, och att ord helt plötsligt kunde vara så spännande!

Samma sak hände mig när jag började på Hyper Islands utbildning ”Digital Data Strategist”, jag som aldrig ens tänkt tanken på att programmera, skulle nu göra det. Jag minns när texten “Hello World” dök upp på skärmen och min stolthet var omätbar i det ögonblicket!

I en värld där vår vardag alltmer kretsar kring användning av teknik så blir fler människor blir intresserade av att lära sig vad som händer bakom skärmarna i sina apparater.

Jag tror att programmering kommer bli ett viktigt ämne för barn att lära sig, alla måste få chansen att förstå den nätverksanslutna värld de växer upp i. Datavetenskap är ett nytt sätt att tänka kring problemlösning som kallas “Computational Thinking”, det handlar om att förstå skillnaden mellan människa och artificiell intelligens. Vi lever i en värld som formas av fysik, kemi, biologi och historia men också en nätverksansluten värld. Om barn inte har en djupare förståelse för programmering, kommer dom att växa upp som passiva konsumenter av slutna enheter och tjänster.

Jag tror inte alla kommer bli eller vilja bli nästa Zuckerberg, men programmering är en mycket viktig och användbar färdighet för barn att lära sig. Programmering kan läras ut på en mängd olika sätt och spel är verkligen ett fantastiskt sätt för barnen att lära sig grunderna i kodning och logiskt tänkande. Samma sak gäller för mig!

Det här spelet finns nu i min familjs iPad, Daisy the Dinosaur. Mycket populärt!

Dela blogginlägget:

Mer från Johanna Lindskog Lindell

Till bloggen >

Företag behöver rebeller

Foto Miguel Bruna på Unsplash Jag fullkomligen älskar rebeller på arbetsplatser! När de flesta människor tänker på en rebell, tänker de kanske på en ganska jobbig person, någon som inte gillar...

19 November 2019

Ta ledigt eller byt jobb!

Foto av Jason Leung på Unsplash Har ni som jag haft en intensiv höst? Håll ut det är snart julledighet och tillfälle för vila ut i några dagar eller kanske rent...

14 November 2019

Strategi 2020: ökat fokus på vad som gör ett varumärke mänskligt

Foto: Nik Shuliahin från Unsplash Ny rapport från WE communications Brands in Motion 2019 visar att de finns stigande förväntan på att varumärken tar ansvar i en alltmer polariserad värld. I undersökningen...

8 November 2019