Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökJohanna Lindskog Lindell

Jag heter Johanna Lindskog Lindell och är pr-rådgivaren som bygger och ger varumärken en tydlig och mänsklig röst. Mitt fokus ligger är PR, data och sociala medier, tre saker som gärna får blandas. Har bloggat på Resumé sedan 2013.


Publicerad 16 Mars 2015

Meerkat, ny tjänst som livestreamar på Twitter

Bild: Meerkat
Bild: Meerkat

Meerkat, en ny app låter Twitters användare streama livevideo till sina följare, sändningar som sedan försvinner när du slutar filma, precis som bilder gör på det sociala forumet Snapchat. Det kommer alltså inte finnas några repriser på ditt filmade material.

Tittarna kan däremot “restreama” ditt material vidare till sina twitterflöden, och du kan även tidsinställa dina sändningar, vilket kan vara bra om du vill livestreama ett event eller en särskild händelse.

Ben Rubin som är grundare till appen säger att Meerkat är utformad för att uppmuntra människor att dela sina erfarenheter när de sker i stunden, snarare än att ta bilder och skryta om dem senare på Twitter eller Facebook.

Men appen har stött på lite svårigheter. Meerkat är en konkurrent till Twitters förvärv “Periscope” (har dock ännu inte lanserats). Twitter meddelade i fredags kväll att dom inte längre tillåter Meerkat att importera en användares följare. Utan denna funktion måste Meerkats användare lägga till sina vänner manuellt. Men appen har fått stor uppmärksamhet!

Många stora varumärken och kända namn har börjat att använda Meerkat, bland annat Spotify. Kolla in vad som finns under hashtagen #meerkat på Twitter, där ligger säkerligen flera sändningar igång för stunden.

Dela blogginlägget:

Mer från Johanna Lindskog Lindell

Till bloggen >

Företag behöver rebeller

Foto Miguel Bruna på Unsplash Jag fullkomligen älskar rebeller på arbetsplatser! När de flesta människor tänker på en rebell, tänker de kanske på en ganska jobbig person, någon som inte gillar...

19 November 2019

Ta ledigt eller byt jobb!

Foto av Jason Leung på Unsplash Har ni som jag haft en intensiv höst? Håll ut det är snart julledighet och tillfälle för vila ut i några dagar eller kanske rent...

14 November 2019

Strategi 2020: ökat fokus på vad som gör ett varumärke mänskligt

Foto: Nik Shuliahin från Unsplash Ny rapport från WE communications Brands in Motion 2019 visar att de finns stigande förväntan på att varumärken tar ansvar i en alltmer polariserad värld. I undersökningen...

8 November 2019