Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Johanna Lindskog Lindell

Jag heter Johanna Lindskog Lindell och är pr-rådgivaren som bygger och ger varumärken en tydlig och mänsklig röst. Mitt fokus ligger är PR, data och sociala medier, tre saker som gärna får blandas. Har bloggat på Resumé sedan 2013.


Publicerad 28 november 2019

Netflix förbättrar synen på kungahuset

Foto: Debbie Fan på Unsplash

Svallvågorna efter mardrömsintervjun med prins Andrew vägrar att avta och den brittiska kungafamiljen är i akut behov av positiv pr. Kanske kan den omåttligt populära Netflix-serien The Crown hjälpa till med att förbättra den pr-bilden.

Handlingen i The Crown är långt ifrån fri från skandaler och framställer inte på något sätt kungahuset smickrande i alla lägen. Men en karaktär som bibehåller sin anständighet genom hela den senaste säsongen är Prins Charles. Han porträtteras smickrande som modern och mänsklig prins.

Mycket av serien har avfärdats som fiktion, exempelvis porträtteringen av att Prins Charles skrev brev till den abdikerade kungen där han beskrev hur mycket han beundrade sin farbror, som genom att gifta sig med en frånskild kvinna, valde kärleken framför plikten. Ingen kan veta huruvida det är helt sant eller inte, men det spelar inte heller så stor roll. Prins Charles karaktär bygger sympati hos tittarna.

Det är ovanligt att Prins Charles framställs på ett så positivt sätt, istället han tidigare beskrivas som en tråkig person, och manusförfattare driver gärna med honom. Mycket av negativiteten kommer från hans första äktenskap med prinsessan Diana, och hennes tragiska död som ökade den ambivalenta inställningen till Englands framtida kung.

Det är intressant hur Netflix, oavsett hur nära serien ligger sanningen, har gett människor en känsla av att få en inblick i den kungliga familjen, och skapat en mer mänsklig bild av Charles och delar av kungafamiljen.

Frågan som många kanske ställer sig är om den brittiska kungafamiljen ser på serien. Någon i palatset har iallafall gjort det, eftersom den som sköter kungahusets Twitter-konto har nämnt scener ur serien.

Källa: Telegraph

johanna.lindskog@lindell.org

Dela blogginlägget:

Mer från Johanna Lindskog Lindell

Till bloggen >

Rebeller behövs!

När de flesta människor tänker på en ”rebell”, tänker de på en jobbig person – någon som inte gillar att följa instruktionerna och som orsakar obekvämligheter. Men kom ihåg rebeller som...

4 oktober 2021

Nej-sägarna

Nej-sägarna är de personerna som alltid ser ett halvtomt glas, de som aldrig ser lösningar och bemöter nya idéer med negativitet och skepticism. Märkligt nog verkar många lyssna mer till...

20 september 2021

Här kommer tre PR-råd

Foto av Vonecia Carswell på Unsplash PR handlar främst om relationer. Bränner man dem blir det svårt att få jobbet gjort. Efter några år på nacken i PR-branschen är det här...

7 september 2021