Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Johanna Lindskog Lindell

Jag heter Johanna Lindskog Lindell och är pr-rådgivaren som bygger och ger varumärken en tydlig och mänsklig röst. Mitt fokus ligger är PR, data och sociala medier, tre saker som gärna får blandas. Har bloggat på Resumé sedan 2013.


Publicerad 19 februari 2019

Ny studie visar att anställda har störst förtroende för sin arbetsgivare

Edelman Trust Barometer 2019 avslöjar att förtroende hos människor har förändrats djupt under det gångna året. Folk har skiftat sitt förtroende till de relationer som ligger inom deras kontroll, som deras arbetsgivare. Globalt sett litar 75 procent på att deras arbetsgivare gör vad som är rätt, det är betydligt mer än betyget som ideella organisationer (57 procent), företag (56 procent) och media (47 procent) får.

Att fler har förtroende för sin egen arbetsgivare är intressant då ett antagande skulle kunna vara att allmänheten har mycket större förtroende för exempelvis ideella organisationer vars uppgift bland annat är att förbättra välfärd och utbildning.

Det betyder att företagsledare kan, och bör, använda sitt ledarskap förnuftigt! Medarbetare som litar på sin arbetsgivare är mycket mer benägna att förespråka organisationen, vara lojala och engagerade.

Över tre fjärdedelar av respondenterna från undersökningen säger att vd:ar borde ta ledningen för förändring snarare än att vänta på att regeringen ska införa det. Dessutom anser 71 procent av de anställda att det är avgörande att deras ledare tar ansvar i utmanande tider.

Jag fullkomligt älskar företag som reagerar och agerar! Jag tror starkt på, och har en svaghet för varumärken som har ledare som uttrycker vad de står för och inte är rädda för att höras.

Här hittar du rapporten.

Dela blogginlägget:

Mer från Johanna Lindskog Lindell

Till bloggen >

Rebeller behövs!

När de flesta människor tänker på en ”rebell”, tänker de på en jobbig person – någon som inte gillar att följa instruktionerna och som orsakar obekvämligheter. Men kom ihåg rebeller som...

4 oktober 2021

Nej-sägarna

Nej-sägarna är de personerna som alltid ser ett halvtomt glas, de som aldrig ser lösningar och bemöter nya idéer med negativitet och skepticism. Märkligt nog verkar många lyssna mer till...

20 september 2021

Här kommer tre PR-råd

Foto av Vonecia Carswell på Unsplash PR handlar främst om relationer. Bränner man dem blir det svårt att få jobbet gjort. Efter några år på nacken i PR-branschen är det här...

7 september 2021