Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag24.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Johanna Lindskog Lindell

Jag heter Johanna Lindskog Lindell och är pr-rådgivaren som bygger och ger varumärken en tydlig och mänsklig röst. Mitt fokus ligger är PR, data och sociala medier, tre saker som gärna får blandas. Har bloggat på Resumé sedan 2013.


Publicerad 22 Juni 2016

Odigital ledare största hotet mot företagets överlevnad

Nu när vi är i den digitala revolutionen, och det har vi varit ett bra tag, så ser vi nu att organisationer och byråer tvingas att arbeta ”utifrån-in” för att hänga med i den digitala transformationen, då kunderna ofta har kunskap om vilka möjligheter digitaliseringen ger. Resultatet blir att organisationer tvingas omvandla sina processer och sina affärsmodeller.

För att möta kundernas behov behöver därför byråer och organisationer stärka upp sin digitala kompetens. Men vad händer om ledningen är rädd för det digitala? Kanske inte rädda för vad de kan åstadkomma, utan rädda för att se dumma ut, vilket i sin tur resulterar i bristande ledarskap och negligerande av sin personals digitala kompetens. En blind leder en blind är kanske en alltför magstark liknelse, men jag kan inte komma på något mer katastrofalt när organisationer famlar i mörker.

Digital omvandling kräver en förmåga att agera snabbt och beslutsamt. Morgondagens ledare måste därför hänga med i digitaliseringen och vad det innebär för dynamiken mellan processer och affärsbeslut. Ett blint företag kommer tappa sina starkaste anställda som besitter viktig digital kompetens, något som är ett modernt företags kraftfullaste tillgång.

Ledare måste släppa taget om sin rädsla för att tappa ansiktet. För när de inte lyfter eller lyssnar till den digitala kompetensen som faktiskt finns i företaget, kommer ledaren istället för att vara den viktigaste inom bolaget, bli det största hotet mot företagets överlevnad.

johanna.lindskog-lindell@hyperisland.se

Dela blogginlägget:

Mer från Johanna Lindskog Lindell

Till bloggen >

De skarpaste kommunikatörerna jobbar inte längre bara på byrå

Inhousebyråer blir allt vanligare då fler företag nu vill ha spetskompetens inom kommunikation inom sina egna väggar, mycket för att ledtiderna förkortas. Därför är det inte heller särskilt konstigt att...

24 Februari 2020

8 giftiga chefer som får anställda att säga upp sig

Foto av jeehoots.com på Unsplash Att välja sin chef är viktig, för en dålig chef kommer inte bara äventyra din karriär, de kommer också att påverka ditt personliga liv negativt. Business...

11 Februari 2020

Satsa på Person-PR!

Person-PR, varför är det så få byråer i Sverige som har det i sitt erbjudande idag mot kunder? Det är och kommer vara superviktigt framöver. Om jag hade varit byrå-vd,...

6 Februari 2020