Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag27.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Johanna Lindskog Lindell

Jag heter Johanna Lindskog Lindell och är pr-rådgivaren som bygger och ger varumärken en tydlig och mänsklig röst. Mitt fokus ligger är PR, data och sociala medier, tre saker som gärna får blandas. Har bloggat på Resumé sedan 2013.


Publicerad 12 Augusti 2013

Praktikant = Social Media Manager?

Har Social Media Manager blivit en roll med låg status i branschen?
Jag har nu två bekanta som gör sin praktik på två olika byråer och båda har blivit tilldelade uppgiften att vara Social Media Managers mot deras vilja. Ingen av mina två bekantskaper har något alls intresse av att verka eller jobba med sociala medier, och ingen av dom går utbildningar som handlar om att kommunicera i sociala forum.

Kanske är det så att vissa byråer tänker att sociala medier bara är något som ska ingå i en kampanj. Hur den görs och hur kampanjen sprids kanske inte spelar någon som helst roll?

En av mina två bekanta får dessutom helt fria händer att bestämma innehåll, strategi och när kunderna ska verka på sociala medier. Jag vill ännu en gång understryka att detta är person som inte har något intresse eller någon erfarenhet med att jobba med olika sociala plattformar, utan helst vill jobba med något annat i branschen. Denna person ska nu sköta sociala medier åt en betalande kund.

Jag som har jobbat med sociala medier blir förvånad när jag hör om detta, att sprida fel budskap och inte känna till olika valda sociala plattformar kan vara förödande för varumärken. Jag hoppas kunder kontrollerar vem som arbetar för dom i sociala medier, innan det är för sent.

Dela blogginlägget:

Mer från Johanna Lindskog Lindell

Till bloggen >

De skarpaste kommunikatörerna jobbar inte längre bara på byrå

Inhousebyråer blir allt vanligare då fler företag nu vill ha spetskompetens inom kommunikation inom sina egna väggar, mycket för att ledtiderna förkortas. Därför är det inte heller särskilt konstigt att...

24 Februari 2020

8 giftiga chefer som får anställda att säga upp sig

Foto av jeehoots.com på Unsplash Att välja sin chef är viktig, för en dålig chef kommer inte bara äventyra din karriär, de kommer också att påverka ditt personliga liv negativt. Business...

11 Februari 2020

Satsa på Person-PR!

Person-PR, varför är det så få byråer i Sverige som har det i sitt erbjudande idag mot kunder? Det är och kommer vara superviktigt framöver. Om jag hade varit byrå-vd,...

6 Februari 2020