Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökJohanna Lindskog Lindell

Jag heter Johanna Lindskog Lindell och är pr-rådgivaren som bygger och ger varumärken en tydlig och mänsklig röst. Mitt fokus ligger är PR, data och sociala medier, tre saker som gärna får blandas. Har bloggat på Resumé sedan 2013.


Publicerad 7 Augusti 2015

Så använder du video för att skapa engagemang

Jag har tidigare skrivit om Periscope och Meerkat, och nu senast har Facebook hakat på trenden att livestreama. Du vill ju inte vara sämre än dessa plattformar och du har säkerligen funderat länge på hur du ska nå dina anställa som inte engageras av dina interna nyhetsbrev eller av intranätet. Nu är det kanske dags att testa ett rörligt format!

Här är några förslag från Ragan.com på hur du kan använda video:

  1. Livestreama exempelvis era veckomöten, på så sätt kan anställda som inte sitter i byggnaden känna sig delaktiga och du bygger en viktig vi-känsla.
  2. Dela med dig av er företagshistoria. Alla företag har något intressant att berätta! Hur startades bolaget? Antal anställda? Vinster ni har vunnit? Ja, listan kan göras lång!
  3. Varumärkesstolthet. Berätta med rörligt bild varför du är stolt över bolaget, berätta om ert CSR-arbete, lyft anställda och framförallt lyft er tillsammans. Team is everything! (Japp, jag är skolad i Hyper Islands anda)

 

Här är en infografik som Alive och Qumu har gjort, den visar vilka fler användningsområden du kan använda video för intern kommunikation.

Infografik: Alive och Qumu
Infografik: Alive och Qumu

Dela blogginlägget:

Mer från Johanna Lindskog Lindell

Till bloggen >

Strategi 2020: ökat fokus på vad som gör ett varumärke mänskligt

Foto: Nik Shuliahin från Unsplash Ny rapport från WE communications Brands in Motion 2019 visar att de finns stigande förväntan på att varumärken tar ansvar i en alltmer polariserad värld. I undersökningen...

8 November 2019

4 anledningar till varför de bästa talangerna säger upp sig

Foto: Brooke Lark från Unsplash Förra veckan träffade jag en företagsledare som berättade att de har svårt att hitta bra kommunikations-personer och att de har en historik med att ha svårt...

4 November 2019

Modiga varumärken är pålitliga varumärken

För att inte hamna i “No Brands land” måste du som varumärke sluta att vara medioker. Våga ta ställning i frågor och höja din röst. Om du inte syns eller...

28 Oktober 2019