Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Johanna Lindskog Lindell

Jag heter Johanna Lindskog Lindell och är pr-rådgivaren som bygger och ger varumärken en tydlig och mänsklig röst. Mitt fokus ligger är PR, data och sociala medier, tre saker som gärna får blandas. Har bloggat på Resumé sedan 2013.


Publicerad 11 augusti 2020

Så väljer du rätt byrå

Foto av Jess Bailey på Unsplash

Står du inför valet att välja en Pr-byrå? Jag har själv erfarenhet från båda sidorna, vilket jag för övrigt kan rekommendera andra i branschen att också skaffa. Det är inte alls dumt att ha förståelse från både kund- och byråsidan.

Så väljer du rätt byrå (person)

Jag väljer inte byrå, utan jag väljer vilka eller vilken person som jag vill jobba med helt enkelt. Pr handlar om relationer. Även om vårt digitala samhälle har fått pr-konsulter att arbeta med fler verktyg då kommunikationen sker i fler kanaler, så är en sak beständig – relationerna. Dock finns det pr-konsulter som saknar kontaktnät och som inte gillar att kontakta media. Det är ganska märkligt.

Att skapa varaktiga kontakter med olika medier och digitala påverkare är ett måste. Relationer är av yttersta vikt. Det är inte konstigare än så. De vassaste pr-experterna är de som har ett brett kontaktnät som de vårdat.

Men det bästa är enligt mig att använda de båda pr-världarna. Dvs en pr-chef inhouse som med externa pr-konsluter får ofiltrerad rådgivning och sist men inte minst, får en möjlighet att testa, diskutera och bolla idéer med en person som har det viktiga utifråntänket.

Dela blogginlägget:

Mer från Johanna Lindskog Lindell

Till bloggen >

Rebeller behövs!

När de flesta människor tänker på en ”rebell”, tänker de på en jobbig person – någon som inte gillar att följa instruktionerna och som orsakar obekvämligheter. Men kom ihåg rebeller som...

4 oktober 2021

Nej-sägarna

Nej-sägarna är de personerna som alltid ser ett halvtomt glas, de som aldrig ser lösningar och bemöter nya idéer med negativitet och skepticism. Märkligt nog verkar många lyssna mer till...

20 september 2021

Här kommer tre PR-råd

Foto av Vonecia Carswell på Unsplash PR handlar främst om relationer. Bränner man dem blir det svårt att få jobbet gjort. Efter några år på nacken i PR-branschen är det här...

7 september 2021