Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag08.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Johanna Lindskog Lindell

Jag heter Johanna Lindskog Lindell och är pr-rådgivaren som bygger och ger varumärken en tydlig och mänsklig röst. Mitt fokus ligger är PR, data och sociala medier, tre saker som gärna får blandas. Har bloggat på Resumé sedan 2013.


Publicerad 11 September 2018

Släpp attityden!

Jag har skrivit om det här tidigare men tål att upprepas. Trevliga personer kommer längre. Det finns trevliga personer i branschen, men också de som fått för sig att dryghet är något som klär en pr-konsult. Men väldigt få vill jobba med en person som inte kan hantera sin omgivning på ett respektfullt sätt. Behandla helt enkelt folk så som de vill bli behandlade.

Troligen tror många att en hård yta är något som är likställt med hur kompetent och senior man är, men det är snarare tvärtom. Du kan få medhåll om du beter dig så, men ingen kommer vilja jobba med dig egentligen, och kommer ta första bästa tillfälle för att slippa dig. Vår bransch är väldigt liten. Den som jobbar på byrå idag kan vara på kundsidan imorgon, och tvärtom. Bränner du relationerna blir det svårt att få saker gjorda.

Det är ingen långsökt gissning att många gör en lägeskoll på nya kollegor, kunder eller en ny pr-rådgivare. Inför ett köpbeslut läser vi exempelvis recensioner om företagets tjänster och vi kollar vad marknaden säger om produkten. På samma sätt kan vi alla bli personligt recenserade, i många fall inofficiellt. Finns det sprickor i fasaden brukar de alltid framträda.

Så för din egen, och för din omgivnings skull. Släpp attityden och bli en god kollega istället. Alla tjänar på det, inte minst du.

johanna.lindskog@lindell.org

Dela blogginlägget:

Mer från Johanna Lindskog Lindell

Till bloggen >

Kommunikativt ledarskap, viktigare än någonsin

Många av oss har arbetat på distans väldigt länge och det kan göra att vissa människor kan känna sig överflödiga och frånkopplade. Därför är kommunikativt ledarskap viktigare än någonsin. Dagens...

2 Juli 2020

Grundstenen i PR är relationer

Vissa människor verkar tro att det är glamoröst och lätt att jobba med pr, men det är snarare ett hårt arbete. Något som jag fått erfara genom åren är att...

30 Juni 2020

Yttrandefrihet är inte ansvarsfrihet

Igår sparkades Alexander Bard från TV4 efter det rasistiska utspelet han gjorde förra veckan. Tidigare menade kanalens presschef att Alexander Bard ger uttryck för sina egna privata åsikter på sina...

15 Juni 2020