Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Johanna Lindskog Lindell

Jag heter Johanna Lindskog Lindell och är pr-rådgivaren som bygger och ger varumärken en tydlig och mänsklig röst. Mitt fokus ligger är PR, data och sociala medier, tre saker som gärna får blandas. Har bloggat på Resumé sedan 2013.


Publicerad 5 oktober 2020

Spinn igång Spinn

Spinn 2020 – vi måste behandla det ämnet. När flera andra galor och evenemang ställer om pga Covid-19, varför kan inte då Sveriges pr-tävling göra det? Galan är inställd och först nästa år kan får vi kanske se vad pr-världen i Sverige åstadkommit. Är inte Covid-19 något som vi måste anpassa oss till – och vem har sagt att krisen kommer vara borta till nästa år? Relevans är viktigt, det går fortfarande att genomföra Spinn på distans, då andra lyckas göra det. Digitala relationer är minst lika viktiga som reella handskakningar på en gala.

Spinn själva säger att galan och tävlingen ska kännas festlig, och att det inte är läge att arrangera en digital motsvarighet i den här kämpiga tiden. Jag håller med, det finns inget festligt med sjunkande intäkter, uppsägningar och åtstramningar, men det finns något inspirerande i att se anpassad och slagkraftig kommunikation. För mig handlar det om att belysa relationernas betydelse i ett föränderligt samhälle.

Det känns oengagerat att ställa in en tävling där vi kan stötta varandra. Vi borde istället dela vad vi åstadkommit med varandra – speciellt nu. Vad kommunikation tillsammans med starka relationer betyder. Jag vill matas med kreativa pr-strategier för att bli inspirerad, samt även dela med mig av det jag själv skapar.

Om restriktionerna för fysiska evenemang kvarstår nästa år hoppas jag att Precis, organisationen som arrangerar Spinn tänker annorlunda, och skapar ett format anpassat för samtiden vi lever vi. Det finns alltid möjligheter att tänka nytt i nya former.

 

 

Dela blogginlägget:

Mer från Johanna Lindskog Lindell

Till bloggen >

Rebeller behövs!

När de flesta människor tänker på en ”rebell”, tänker de på en jobbig person – någon som inte gillar att följa instruktionerna och som orsakar obekvämligheter. Men kom ihåg rebeller som...

4 oktober 2021

Nej-sägarna

Nej-sägarna är de personerna som alltid ser ett halvtomt glas, de som aldrig ser lösningar och bemöter nya idéer med negativitet och skepticism. Märkligt nog verkar många lyssna mer till...

20 september 2021

Här kommer tre PR-råd

Foto av Vonecia Carswell på Unsplash PR handlar främst om relationer. Bränner man dem blir det svårt att få jobbet gjort. Efter några år på nacken i PR-branschen är det här...

7 september 2021