Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag07.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Johanna Lindskog Lindell

Jag heter Johanna Lindskog Lindell och är pr-rådgivaren som bygger och ger varumärken en tydlig och mänsklig röst. Mitt fokus ligger är PR, data och sociala medier, tre saker som gärna får blandas. Har bloggat på Resumé sedan 2013.


Publicerad 28 April 2015

Ta vara på de anställda i företagets kommunikation

Igår skrev jag hur du som VD kan utnyttja kraften med att vara digital och ha en aktiv närvaro i den sociala sfären. Nu är du på banan, så då gäller det att få med dina anställda på det digitala tåget. Bolagets bästa ambassadörer kan finnas under kontorets tak, och det finns stor chans att du sitter nära varumärkets bästa förespråkare!

Så hur gör du? Här kommer tre steg för dig att börja med:

1. Syfte
Du vill såklart få fler anställa att stötta företagets sociala verksamhet. Men förutom det, vill du att anställda ska vara ambassadörer för varumärket, sprida ordet om era värderingar och produkter, så vill du att de anställda ska förstärka det mänskliga ansiktet, eller att de ska agera som en digital kundtjänst.

En handlingsplan kommer hjälpa dig att vara fokuserad på dina budskap och du kommer lättare kunna sätta en röd tråd för företagets sociala arbete på webben.

2. Riktlinjer
Nu är det dags för dig att bestämma vad du inte vill att dina anställda ska göra eller agera i sociala medier. Tänk på att alla i företaget är talespersoner för bolagets varumärke. Att använda sig av sunt förnuft digitalt är ingen nyhet, men det skadar inte att skriva ner det i punktform. Ge tydliga exempel på vad medarbetare kan göra och vad du inte önskar att de ska göra när de kommunicerar kring ditt varumärke. Det kommer göra att din kommunikation och budskap blir tydlig.

3. Uppmuntra, utbilda och lyssna
Nu har du satt tydliga riktlinjer, men det kommer så klart uppkomma frågor från de anställda. Ha en levande diskussion om deras digitala närvaro. Låt inte dina riktlinjer och handlingsplaner bli några trötta dokument. När du nu utformar en strategi över ert arbete i sociala medier, börja med att samla alla anställda för diskutera planerna. Säkerligen har dom viktiga synpunkter på vad som ska kommuniceras. Låt alla få veta vad målet med din strategi är. Berätta om vilka ämnen som du vill belysa och vilken tonalitet ni vill hålla utåt. De anställda kan då komma med bra insikter grundade på sina egna erfarenheter som kan vara viktiga för företaget att ha i åtanke.

 

Vill du ha fler tips? Läs det ursprungliga inlägget här från Sproutsocial

Dela blogginlägget:

Mer från Johanna Lindskog Lindell

Till bloggen >

En ny tid

Foto av RetroSupply på Unsplash Personer som hanterar pr förstår att deras primära uppgift nu är att se till att de företag de representerar ska navigera utmanande omständigheter. Dock bör man...

2 Juni 2020

Hantera kommunikation med eftertanke

Påminnelse till alla varumärken: Var extra försiktig när du annonserar mitt i pandemin. Här är två avskräckande exempel: Pepsi möttes av digitalt hån på nätet efter att ha sponsrat en annonsyta...

27 Maj 2020

Vet du vem din influencer är?

Efter Paolo-disastern som briserat de senaste dagarna kanske många företag funderar nu på hur man egentligen ska tänka kring samarbete med influencers. Många företag har idag avslutat sina samarbeten med...

22 Maj 2020