Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag02.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Johanna Lindskog Lindell

Jag heter Johanna Lindskog Lindell och är pr-rådgivaren som bygger och ger varumärken en tydlig och mänsklig röst. Mitt fokus ligger är PR, data och sociala medier, tre saker som gärna får blandas. Har bloggat på Resumé sedan 2013.


Publicerad 17 Oktober 2018

Tre saker som gör en PR-konsult sur

Då och då stöter jag på publiceringar på internet innehållande punkter om vad journalister ogillar med pr-konsulter. Nu är jag kanske en dysterkvist som tänder en moteld mot en yrkeskår som vi dagligen jobbar med, men jag gjorde en snabb spaning bland mina branschkollegor. Här är tre exempel på händelser som gjorde de sura:

Punkt ett.
Gör en intervju för att sedan gå in i en lång tystnad, alternativt aldrig hör av sig igen. Det är resurskrävande att ordna med intervjuer. Kan du som journalist av någon anledning inte skriva artikeln som var tänkt ursprungligen, hör av dig och berätta det, det är helt ok.

Punkt två.
Tackar ja till intervju, dyker inte upp, bokar inte av och svarar därefter inte på telefon, mail eller sms. Hör inte heller av sig senare. Man blir på riktigt orolig att det hänt något allvarligt som en olycka.

Punkt tre.
Tackar nej till en story, men skriver den iallafall samma dag som sin egen.

Ovan är några frustrerande händelser och visar på oprofessionellt bemötande, var sig man är journalist eller har ett annat yrke. Allt handlar om att vårda relationer både på jobbet och privat. Var proffsig och behandla andra med respekt.

Dela blogginlägget:

Mer från Johanna Lindskog Lindell

Till bloggen >

Kommunikativt ledarskap, viktigare än någonsin

Många av oss har arbetat på distans väldigt länge och det kan göra att vissa människor kan känna sig överflödiga och frånkopplade. Därför är kommunikativt ledarskap viktigare än någonsin. Dagens...

2 Juli 2020

Grundstenen i PR är relationer

Vissa människor verkar tro att det är glamoröst och lätt att jobba med pr, men det är snarare ett hårt arbete. Något som jag fått erfara genom åren är att...

30 Juni 2020

Yttrandefrihet är inte ansvarsfrihet

Igår sparkades Alexander Bard från TV4 efter det rasistiska utspelet han gjorde förra veckan. Tidigare menade kanalens presschef att Alexander Bard ger uttryck för sina egna privata åsikter på sina...

15 Juni 2020