Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag24.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Johanna Lindskog Lindell

Jag heter Johanna Lindskog Lindell och är pr-rådgivaren som bygger och ger varumärken en tydlig och mänsklig röst. Mitt fokus ligger är PR, data och sociala medier, tre saker som gärna får blandas. Har bloggat på Resumé sedan 2013.


Publicerad 7 Maj 2014

Tror du inte på LinkedIn? Tänk om!

Bild: degreequery.com

Jag tror att det kan vara lätt hänt att företag glömmer bort värdet av LinkedIn som en värdefull plattform. Facebook och Twitter, är kanske de mer trendiga kusinerna som är två självklara val i företagens strategier för sociala medier.

Men företag bör inte ignorera LinkedIn som är ett kraftfull medie. Här kommer en färsk infografik från DegreeQuery som visar hur starkt LinkedIn kan vara för företag.

LinkedIn har över 300 miljoner användare över hela världen, inklusive 84 miljoner i USA. Varje användare ingår i genomsnitt i sju LinkedIn-grupper. Webbplatsen innehåller 3 miljoner företagssidor och har 1,2 miljoner produkter och tjänster.
Var är din?

Med statistik som den här grafiken, kommer du och ditt företag förmodligen vilja ompröva er syn på att LinkedIn inte drar sitt strå till stacken för affärsnyttan. Tänk plattformen som en gigantisk pool av potentiella kunder. Att bygga en företagsida med intressant innehåll och företagsnyheter kan räcka långt när det gäller att öka varumärkeskännedomen och driva trafik till ett företagets webbplats. Tänk också på att många journalister vänder sig till LinkedIn för att bevaka nyheter, vilket ni missar när ni inte är synliga på plattformen.

Dela blogginlägget:

Mer från Johanna Lindskog Lindell

Till bloggen >

De skarpaste kommunikatörerna jobbar inte längre bara på byrå

Inhousebyråer blir allt vanligare då fler företag nu vill ha spetskompetens inom kommunikation inom sina egna väggar, mycket för att ledtiderna förkortas. Därför är det inte heller särskilt konstigt att...

24 Februari 2020

8 giftiga chefer som får anställda att säga upp sig

Foto av jeehoots.com på Unsplash Att välja sin chef är viktig, för en dålig chef kommer inte bara äventyra din karriär, de kommer också att påverka ditt personliga liv negativt. Business...

11 Februari 2020

Satsa på Person-PR!

Person-PR, varför är det så få byråer i Sverige som har det i sitt erbjudande idag mot kunder? Det är och kommer vara superviktigt framöver. Om jag hade varit byrå-vd,...

6 Februari 2020